Onder-19 en onder-17 gaan bekeren; onder-13 naar Eurocup

10 januari 2020 / vandaag

FC Groningen onder-19 speelt zaterdagmiddag 11 januari om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen De Graafschap in de achtste finales van de KNVB-beker. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Corpus den Hoorn. De onder-17 gaat in bekerverband op bezoek bij Ajax. Onder-13 neemt zaterdag en zondag in Delfzijl deel aan het toernooi om de Eurocup. Onder-12 oefent in Emmen.

Trainer Peter Hoekstra van FC Groningen onder-19 heeft zaterdagmiddag een handvol van zijn spelers niet beschikbaar. Voor drie spelers heeft dat een positieve reden. “Tomas Suslov, Thomas Poll en Remco Balk zijn mee met de eerste selectie op trainingskamp naar Horst,” aldus Hoekstra. “Ze hebben woensdag al minuten gemaakt en zaterdagmiddag is er nog een oefenduel in Duitsland. Corvin Braun is langdurig geblesseerd en Milan de Koe is zaterdag door een blessure ook niet inzetbaar.”

Doelstelling
“Het biedt voor andere spelers weer kansen,” vervolgt de FC-trainer. “De groep oogt na één week trainen weer fris en fit voor de tweede helft van het seizoen. We beginnen met een bekerwedstrijd en die staat weer in het teken van de voorbereiding op de kampioenscompetitie, die volgende week start.”

“De spelers hebben uitgesproken te willen gaan voor het bereiken van de bekerfinale en daarnaast de top-3 van de ranglijst in de Eredivisie. Een aantal jongens heeft gezien wat de bekerfinale van onder-19 afgelopen seizoen teweeg bracht en anderen komen natuurlijk uit het kampioensteam van onder-17. Kortom, ze hebben de lat qua teamdoelstellingen hoog gelegd voor zichzelf en we zijn erg benieuwd hoe de komende periode gaat verlopen.”

Programma opleiding zaterdag 11 januari 2020
11.00 uur: FC Emmen - FC Groningen o.12 (oefen)
12.00 uur: Ajax - FC Groningen o.17 (beker)
13.17 uur: FC Groningen o.13 – Valencia (Eurocup Delfzijl)
13.51 uur: FC Groningen o.13 – Arsenal (Eurocup Delfzijl)
14.50 uur: FC Groningen o.13 – Fortaleza (Eurocup Delfzijl)
15.00 uur: FC Groningen o.19 - De Graafschap (beker)
15.41 uur: FC Groningen o.13 – Sparta Rotterdam (Eurocup Delfzijl)
Zondag 12/1; 9.17 uur: FC Groningen o.13 – Ajax (Eurocup Delfzijl)

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws