Onder-18 wint in Den Haag, Onder-21 ongelukkig onderuit.

Zaterdag 12 september 2020 om 18:01

FC Groningen onder-21 heeft de tweede wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De oudste ploeg uit de Opleiding ging op Sportpark Corpus den Hoorn op ongelukkige wijze onderuit tegen ADO Den Haag. FC Groningen onder-18 won op bezoek bij datzelfde ADO Den Haag wel en start het seizoen met een driepunter.

FC Groningen onder-18, de ploeg van trainer/coach Paul Matthijs, won in Den Haag met 2-0 ADO Den Haag. Thom van Bergen maakte voor rust de openingstreffer van het duel. De FC kreeg voor de pauze kansen op meer, maar wist voor de rust niet meer te scoren.

Na rust verdubbelde de FC wel de score door een goal van Jan Muller. Na de tweede goal van de FC waren er mogelijkheden voor beide ploegen, waarbij keeper Owen van der Vlag zijn doel schoon wist te houden. Een goede teamprestatie leverde FC Groningen onder-18 aan het einde van de wedstrijd de drie punten op. Volgende week speelt FC Groningen onder-18 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en ontvangt het AFC op Sportpark Corpus den Hoorn.

Opstelling FC Groningen onder-18: Owen van der Vlag, Maxim Mariani, Thijmen Blokzijl, Nikolas Talo, Jay Kuiper, Jorg Schreuders, Maurilio de Lannoy (46 Fofin Turay), Jan Muller, Thom van Bergen (79' Afan Mjaki), Jens Schraven (84' David van der Werff), Tika de Jonge (63' Emircan Gülge).

De Onder-21 speelde net als Onder-18 tegen ADO Den Haag. Op eigen veld had de ploeg van trainer/coach Sander van Gessel zowel voor als na rust de beste kansen, maar moest na 90 minuten voetbal een 2-0 nederlaag slikken. Max Hamelink leek de FC na ruim een kwartier spelen op voorsprong te zetten, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Enkele minuten later schoot Mohamed El Kharbachi een vrije trap van zo`n twintig meter schitterend in het doel, maar wederom keurde de scheidsrechter het doelpunt van de FC af.

De bezoekers kwamen na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Sem Steijn. De aanvaller van ADO Den Haag scoorde zeven minuten later uit een counter nog een keer waardoor FC Groningen met een 2-0 achterstand de rust in ging.

In de tweede helft bleef de Trots van het Noorden strijden voor een goed resultaat. Het leverde diverse goede mogelijkheden op, maar de bal wilde er niet in. Milan de Koe kopte tien minuten na rust op de lat, Joël van Kaam kopte enkele minuten later rakelings naast. Na 90 minuten spelen stond er een 0-2 eindstand op het scorebord.  Volgende week komt FC Twente/Heracles Academie op bezoek in Groningen.

Opstelling FC Groningen onder-21: Jan de Boer, Nicklas Strunck, Görkem Can (46' Yannick Hettinga), Milan de Koe, Pim Betzema, Björn Meijer (55' Ayoub Haddad), Joël van Kaam (66' Thijs Dallinga), Oussama El Azzouzi, Max Hamelink, Kian Slor, Mohamed El Kharbachi.