Onder-17 wint 46e Internationaal toernooi VfL Theesen

11 juni 2019 / vandaag

In het Pinkerweekeinde nam FC Groningen onder-17 deel aan een internationaal toernooi in de buurt van het Duitse Bielefeld. Op het driedaagse toernooi in Theesen liet het team - met o.17-, o.16- en o.15-spelers - van trainer Paul Matthijs zien waar het toe in staat is. De deelname aan het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vrienden van de Opleiding.

Met een klinkende 3-0 overwinning op Union Berlin werd de toon gezet. Winst op het thuisteam VfL Theesen (3-1) werd gevolgd door een zwaarbevochten gelijkspel (1-1) tegen het Tsjechische Sigma Ölmütz. Daarmee was de poule winst een feit.

Op maandag in de halve finale bleek FC Winterthur uit Zwitserland een pittige tegenstander maar zegevierde de FC met 3-1. Daarmee was de finale bereikt. In deze wedstrijd om de toernooiwinst was Arminia Bielefeld, de nummer 1 in poule A, de tegenstander. Strafschoppen moesten uiteindelijk de doorslag geven. Dat ging FC Groningen met 5-4 het beste af en leverde toernooiwinst op.

Een kroon op een zeer geslaagd voetbalweekend waar de jonge ‘profs’ zich konden meten met leeftijdsgenoten uit het buitenland. Een team dat zich zowel binnen als buiten het veld goed wist te presenteren en daarmee lof oogstte.

teamfoto
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws