Onder-17 nipt onderuit tegen koploper.

Zaterdag 26 oktober 2019 om 14:59

FC Groningen onder-17 heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 1-0 verloren van koploper Feyenoord. De 0-1 eindstand was bij rust al bereikt. Mimeirhel Benita werd matchwinner voor de Rotterdammers.

In de eerste helft kreeg Feyenoord de betere mogelijkheden en raakten de Rotterdammers tweemaal het houtwerk. Nikolas Talo viel halverwege de eerste helft uit met een hoofdwond. Op slag van rust werd de enige goal van de wedstrijd gemaakt. Benita Mimeirhel stoomde met de bal richting de zestien meter van Groningen en schoot zelf in het dak van de goal: 0-1.

In de tweede helft begon FC Groningen sterk en waren er diverse mogelijkheden voor de thuisploeg. De Feyenoorders bleven op de been en trokken uiteindelijk de drie punten over de streep. FC Groningen heeft nu zeven punten uit zeven wedstrijden in de Eredivisie. Feyenoord blijft de ongeslagen koploper. Komende zaterdag gaat Groningen op bezoek bij FC Volendam.

Roy Mos, Emircan Gülge, Jay Kuiper, Nikolas Talo, Agan Mjaki, Bjorn Meijer, Jan Muller, Luciano Valente, Jorg Schreuder, David van der Werff, Jens Schraven.
Invallers: Thijmen Blokzijl, Thom van Bergen, Nilay van der Ploeg, Maurilio de Lannoy, Djurre Laansma.

Scheidsrechter: Langendoen
Score: 43’ Benita 0-1