Onder-15 thuis; bovenbouw naar Rotterdam

5 december 2019

Zaterdag 7 december worden de laatste uitwedstrijden van het kalenderjaar 2019 afgewerkt door de jeugdteams van FC Groningen. De onder-19 en onder-17 gaan beiden naar Rotterdam. Onder-15 speelt de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Onder-13 en onder-12 spelen uit bij AZ.

Voor FC Groningen onder-19 staat de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. Het duel wordt gespeeld in Het Kasteel. Gelijktijdig speelt de onder-17 op Sportcomplex Nieuw Terbregge de wedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten.

Trainer
Melchior Schoenmakers, trainer/coach van onder-19, zag afgelopen dinsdag hoe zijn energieke ploeg verdiend met 2-0 won van Ajax onder-19: “We hebben in de verdediging gedisciplineerd gespeeld en dat ook bijna een groot deel van de wedstrijd volgehouden. Aan de bal had het wel een stukje beter gekund. We kwamen in de eerste helft driemaal alleen voor de keeper en hadden in die situaties wat rustiger moeten blijven.”

Na de pauze ontspon zich een rare wedstrijd. “Ik had de indruk dat Ajax ons iets meer onder druk wilde zetten,” aldus Schoenmakers. “Na twee rode kaarten voor hen werd het een rare wedstrijd. En dan moet iedereen opeens nadenken over een groot overtal. We hebben aanvallend gewisseld en dat betaalde zich uit. Maar Ajax had met twee spelers minder zelf ook nog een grote mogelijkheid in de counter.”

Zo was en bleef FC Groningen onder-19 koploper in de Eredivisie en die ‘flow’ neemt de ploeg morgen mee naar Rotterdam. Schoenmakers “We hebben nog voldoende zaken die beter kunnen en die we moeten verbeteren. We staan bovenaan de ranglijst en dat moeten we ook telkens weer uitstralen. We gaan uit van onze eigen kracht en gaan morgen (zaterdag – red.) samen met de onder-17 in de bus richting Rotterdam.”

Onderbouw
Voor de onder-12 en onder-13 geldt een soortgelijke constructie als voor de bovenbouwteams. De onder-12 start om 12.30 uur tegen de leeftijdsgenoten van AZ in een Twin Game. De onder-13 speelt om 12.45 uur eveneens in Wijdewormer tegen AZ onder-13.

Voor de onder-15 is het zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2019. WSV is om 10.15 uur op Sportpark Corpus den Hoorn de elfde en laatste tegenstander voor de winterstop. Begin februari 2020 wordt de competitie hervat.

Programma opleiding zaterdag 7 december
10.15 uur: FC Groningen o.15 – WSV
12.30 uur: AZ – FC Groningen o.12
12.45 uur: AZ – FC Groningen o.13
14.30 uur: Sparta Rotterdam – FC Groningen o.17
14.30 uur: Sparta Rotterdam – FC Groningen o.19

Laatste nieuws