Onder-14 ploeg ruim langs Sparta.

Dinsdag 18 februari 2014 om 20:23

In de voorjaarscompetitie behaalde FC Groningen C2 een mooie zege op de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Voor de rest leden de jeugdteams louter nederlagen.

FC GRONINGEN C2 4-0 SPARTA ROTTERDAM C2
1-0 Orkun Kokcu (1.), 2-0 Lion Kalentjev (33.), 3-0 Lion Kalentjev (50.), 4-0 Orkun Kokcu (62.)

opstelling FCG C2 Mats Roorda, Steyn Strijker, Tapmahoe Sopacua, Mark Versteegen (47.Mark Jagt), Ken Raghoebar, Mees Gootjes, Jearl Margaritha (50.Boy Spijkerman), Mark te Velde, Lion Kalentjev, Orkun Kokcu, Ashraf Hezam (47.Rick Boyer).
Op Corpus den Hoorn kende de thuisploeg een flitsende start. Binnen zestig seconden lag de bal al in het vijandelijke doel na een fraaie aanval. Lion Kalentjev liet een pass van Ashraf Hezam lopen waarna Orkun Kokcu onhoudbaar de openingstreffer liet aantekenen. Vervolgens kende de wedstrijd een rommelig verloop waarin weinig voor beide doelen gebeurde. Na 25 minuten kreeg Mark te Velde een levensgrote kans om de voorsprong te verdubbelen maar hij strandde op de doelman.
Uit de daaropvolgende rebound was ook Lion Kalentjev niet in staat om te scoren. Kalentjev kreeg even later wederom een mogelijkheid. Een knappe actie in de zestien kon hij echter niet doeltreffend afronden. Twee minuten voor rust was het dan wel raak. Kalentjev was ditmaal wel trefzeker na prima voorbereidend werk van Mees Gootjes. Ook Orkun Kokcu was nog dichtbij maar het bleef bij een 2-0 ruststand.
In de tweede 35 minuten kwam de ploeg van trainer Gerard Wiekens er aanvankelijk niet aan te pas. De Spartanen openden goed en fel maar tweemaal pakte Mats Roorda goed terwijl een derde poging rakelings naast het doel ging. In de 48ste minuut stond ook de lat, en een daaropvolgende scrimmage, een treffer van Sparta in de weg. Twee minuten later leverde de eerste de beste aanval van groenwit na rust meteen de beslissing op. Lion Kalentjev schoot de bal prachtig binnen.
De wedstrijd was gespeeld en Jearl Margaritha en Lion Kalentjev testten de doelman nogmaals. Acht minuten voor tijd bepaalde Orkun Kokcu de eindstand op 4-0. Ook deze verdween fraai in het doel na een uitstekende aanval via Boy Spijkerman en Kalentjev. In de slotfase wist Mats Roorda zijn doel schoon te houden dankzij een prima save.
ADO Den Haag B1 2-1 FC Groningen B1
De B-junioren leden een sneue nederlaag in en tegen Den Haag. Trainer Peter Moltmaker na afloop over de wedstrijd: “We hebben een prima wedstrijd gespeeld maar mogen onszelf verwijten dat we het niet hebben afgemaakt. Bij vlagen speelden we via het middenveld goed voetbal. We waren goed aan de bal en de passing was uitstekend verzorgd. Maar we vergaten de trekker over te halen aangezien we genoeg kansen kregen.”
Juninho Bacuna maakte middels een kopbal een opgelopen achterstand ongedaan. Zeven minuten voor tijd scoorde ADO de winnende treffer. “De gelijkmaker was zeer terecht en we gingen dan ook met een goed gevoel de kleedkamer in. Tyson dos Santos raakte de kruising en via Stan en Juninho kregen we ook nog kansen. In deze wedstrijd was het verschil op de ranglijst niet te zien. We hadden minimaal een punt verdiend en dat had de ploeg ook zeker moraal gegeven.”
Round-up
De A-junioren incasseerden vlak voor rust twee doelpunten en verloren op eigen veld met 0-2 van AZ. De onder-16 ploeg speelde een onthutsende tweede helft tegen AZ. Bij rust was het slechts 1-0 voor AZ nadat Jan Hup en Shivaro Hok-Ahin binnen vijftien minuten het veld geblesseerd moesten verlaten. In de tweede helft boden de Groningers weinig tegenstand meer en kon AZ er lustig op los scoren: 8-1.
In de Eerste Divisie A leed FC Groningen C1 wederom een nederlaag. Op Papendal was Vitesse met 2-1 te sterk. Voor FC Groningen D2 viel het doek in het bekertoernooi. Hoogezand D1 was met 4-3 te sterk. Voor zeven van de negen jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur is het bekeravontuur nu ten einde. Dinsdag speelt FC Groningen A1 in Alkmaar tegen AZ. FC Groningen B1 lootte vandaag in de kwartfinales van de Jeugdcup een thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC.