Onder-13 strijdend ten onder in Volendam

1 juni 2019 / vandaag

FC Groningen onder-13 is er niet in geslaagd de KNVB-bekerfinale in winst om te zetten. FC Volendam was in eigen huis met 4-1 te sterk na een 2-0 ruststand. Yénio Holder maakte de eretreffer voor de ploeg van trainer/coach/manager Jeroen Scholma. Na deze laatste officiële wedstrijd zit het seizoen 2018/2019 er voor de Opleiding van FC Groningen.

WhatsApp Image 2019-06-01 at 14.02.11 (2)

In Volendam kwam de thuisploeg na een klein kwartier op een voorsprong. Na 21 minuten werd de score verdubbeld door een afstandsschot en daarmee werd ook de ruststand bepaald op 2-0. Na elf minuten in het tweede halfuur kwam de thuisploeg op 3-0, maar binnen drie minuten maakte Yénio Holder er met de 3-1 weer een wedstrijd van.

Vier minuten voor tijd betekende de 4-1 van Volendam de beslissing in de bekerfinale. Na onder-17 enkele jaren terug en de onder-19 afgelopen woensdag is de onder-13 er dus nog niet in geslaagd een KNVB-beker toe te voegen aan de prijzenkast van de opleiding. De ploeg van trainer Jeroen Scholma kan evenwel terugkijken op een zeer geslaagd en leerzaam seizoen in de competitie en het bekertoernooi. Voor teamleider Bart Uilenberg was het zijn laatste wedstrijd als vrijwilliger bij de opleiding van FC Groningen.

Scholma over de wedstrijd van vanmiddag in Volendam: “Ik ben trots op de ploeg. We hebben onze taken goed uitgevoerd en hebben er alles aan gedaan om voor een resultaat te gaan. Tijdens zo’n wedstrijd heb je te maken met geluk en pech. En dat zat helaas niet mee, deze keer. Voor de jongens vind ik het vooral erg jammer dat we weer tweede zijn geworden. Op de Eurocup in Delfzijl, bij een toernooi in Polen en in de competitie werden we ook al tweede. Ze hadden echt wel een prijs verdiend dit jaar. Nu is er nog teleurstelling, maar we kunnen trots zijn op wat we dit seizoen hebben gepresteerd en op de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt.”

WhatsApp Image 2019-06-01 at 14.02.11 (1)
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws