string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Onbeschrijfelijk mooi, ongekend!’.

Dinsdag 05 mei 2015 om 14:32

De 527ste nieuwsbrief namens directie en management besteedt algemeen directeur Hans Nijland deze week uiteraard volledig aan de bekerwinst van FC Groningen.

“We hebben de KNVB beker gewonnen!!! Het is een ongelooflijk succes voor alles en iedereen, die FC Groningen een warm hart toedraagt. De finale was zinderend en de hele dag hebben we vanuit alle hoeken en delen van het land berichten, foto’s en video’s ontvangen via social media en de traditionele media. Het was een magisch en emotioneel moment waarop clubicoon Erwin Koeman – uit naam van de gehele familie Koeman – de KNVB beker in De Kuip overhandigde aan onze aanvoerder Maikel Kieftenbeld.”
“Geweldig ook hoe onze lokale mediapartners als RTV Noord en het Dagblad van het Noorden aandacht hebben besteed aan de bekerfinale, vooraf én achteraf. Groningen was zondag minstens één dag het absolute middelpunt van Nederland.”
Bedanken
“Vanaf deze plaats wil de directie en het management van FC Groningen alle mensen, die zich voor deze bekerfinale hebben ingezet, zeer hartelijk bedanken. Mede dankzij hun inzet en inspanningen hebben we met elkaar een onvergetelijke dag beleefd. Op de eerste plaats betreft het hier de spelers en staf, die een historische prestatie hebben geleverd. Zij zullen voor eeuwig in de boeken staan als de eerste prijswinnaars van FC Groningen.”
“Daarnaast de bedenkers en uitvoerders van de geweldige sfeeractie voorafgaand aan de aftrap in de Rotterdamse Kuip. Dat was indrukwekkend. Verder alle supporters in het stadion, die zich ware ambassadeurs van de club hebben getoond. Heel Nederland sprak en spreekt over het ongekende voetbalfeest, dat de finale was. En ook alle supporters, die niet in De Kuip konden zijn, maar de ploeg wel op een andere manier en locatie hebben ondersteund. De beelden, die bijvoorbeeld vanaf een uitpuilende Grote Markt tot ons kwamen, bezorgden ons kippenvel.”
Organisatie
Tot slot – zonder verder mensen tekort te doen – ons personeel en de vrijwilligers. Zij hebben de afgelopen periode haast dag en nacht gewerkt om de bekerfinale organisatorisch in goede banen te leiden, met als resultaat een haast vlekkeloze organisatie, weinig wanklanken en zonder grote noemenswaardige incidenten. Kortom: het was een bekerfinale zoals we die ons wensten, inclusief de uitslag. Woorden schieten tekort. Het is onbeschrijflijk mooi, ongekend!”
“En het houdt nog niet op. Morgenavond (woensdag – red.) hebben we op de Drafbaan in het Stadspark van Groningen de officiële huldiging van spelers en staf. Dit eerbetoon wordt ons aangeboden door de gemeente Groningen, waarvoor wij het stadsbestuur zeer erkentelijk zijn. Er worden tienduizenden bezoekers verwacht en we kijken er verwachtingsvol naar uit.”
“De toegangshekken rond het veld van de drafbaan worden vanaf 17.00 uur geopend om de eerste supporters toe te laten. Het huldigingsprogramma begint om 18.15 uur, met optredens van diverse artiesten. Voorafgaand aan de bekerhuldiging zullen spelers en staf in een open bus vanaf het stadion door de stad richting de Drafbaan in het Stadspark rijden. Meer informatie via onderstaande link op deze website.”
Essent Speler van het Jaar
“Zondag tenslotte sluiten we de hectische en historische week af met de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. De herhaling van de bekerfinale in Euroborg begint – net als alle overige wedstrijden in de laatste twee speelronden van de Eredivisie – om 14.30 uur.”
“Uiteraard zullen wij op enigerlei wijze de gewonnen beker aan het publiek tonen – daarover later deze week meer – én nemen wij na afloop op het veld traditiegetrouw afscheid van vertrekkende mensen. Daarnaast huldigen we de Essent Speler van het Jaar, gekozen door het publiek, en dat is dit seizoen Tjaronn Chery. Bij de kaartverkoop voor deze ‘match after the week before’ gelden geen restricties en hopen wij nog éénmaal dit seizoen op een volle Euroborg om de bekerwinnaars van 2015 toe te juichen.”
Finale FC Groningen Buurt Battle
“Tot slot: donderdagmiddag wordt op Sportpark Corpus den Hoorn de finale van de FC Groningen Buurt Battle 2015 gehouden. Dit is de afsluiting van een acht weken durend project van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Spelers en staf van de eerste selectie zullen aanwezig zijn bij de finale, die om 14.00 uur begint en tot 17.00 uur duurt. En grote kans dat zij de KNVB-beker dan ook meebrengen…”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’