string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Olympique Marseille wint klassieker in Frankrijk.

Dinsdag 24 november 2015 om 00:23

Net als FC Groningen zijn Olympique Marseille, SC Braga en Slovan Liberec goed begonnen aan het laatste deel van de eerste seizoenshelft. Olympique Marseille en Slovan Liberec pakten beide drie punten in de competitie, terwijl SC Braga een ronde verder kwam in het nationale bekertoernooi.

Een week na de aanslagen in Parijs werd in Frankrijk afgetrapt voor de veertiende speelronde in de Ligue 1. Uiteraard was er voorafgaand aan de wedstrijden net als in veel competities een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers in de Franse hoofdstad.
Klassieker
Olympique Marseille sloot zondagavond de speelronde af op bezoek bij Saint Etiënne, de klassieker in Frankrijk. Saint Etiënne is recordkampioen met tien landstitels terwijl Marseille zich negen keer als kampioen mocht kronen. Het kampioenschap is voor beide ploegen op dit moment echter een illusie. 
Olympique Marseille kende een lastige start van de competitie en heeft moeite de weg naar boven te vinden. In Saint Etiënne deed de ploeg van trainer Michel echter goede zaken. Spits Michy Batshuayi maakte vlak voor rust de eerste treffer voor l’OM, zijn negende competitiegoal van het seizoen. De Belg werd geassisteerd door Georges N’Koudou.
N’Koudou
De rollen waren in de zesde minuut na rust omgedraaid. Deze keer was het Batshuayi die N’Koudou bediende waarna de aanvaller, die ook in Euroborg trefzeker was, wist te scoren, 2-0. Dat was ook de eindstand omdat Batshuayi zijn inzet twintig minuten voor tijd tegen het houtwerk uiteen zag spatten.
Door de winst klom Olympique Marseille naar een 12e plaats in de Ligue 1, met 18 punten uit 14 duels. Het gat met de nummer 6, AS Monaco is slechts vijf punten. AS Monaco is zondag, na het duel tegen FC Groningen, de volgende tegenstander van l’OM in het eigen Stade Vélodrome.
Bekerduel
In Portugal stond er afgelopen weekend een bekerronde op het programma. SC Braga nam het daarin op tegen SC Farense, dat terug te vinden is in de middenmoot van de Segunda Liga, het tweede niveau. Farense weerde zich in eigen huis echter kranig tegen de koploper van Europa League Groep F en dwong zelfs een verlenging af.
In die verlenging ging het echter snel mis voor de underdog. Felipe Augusto mocht al in de 93ste minuut aanleggen vanaf elf meter en hield zijn zenuwen onder controle. Daardoor kwalificeerde de nummer 3 van Portugal zich voor de achtste finales.
Delarge
Slovan Liberec won zondagmiddag de topwedstrijd in eigen huis tegen Sparta Praag. De ploeg van trainer Jindrich Trpišovský versloeg de koploper met 1-0. De goal werd na ruim een uur spelen gemaakt door de Congolees Dzon Delarge, zijn eerste treffer van het seizoen. Ondrej Svejdik zat net als de andere twee huurlingen van Sparta Praag, niet in de wedstrijdselectie bij Slovan Liberec. Slovan blijft vierde in de competitie, Sparta Praag zakte naar de tweede plaats.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard