string(9) "claudebot"

OldStars FC Groningen bij aftrap Maatschappelijke Speelronde.

Woensdag 06 april 2016 om 10:43

Deze week staat de Eredivisie in het teken van een gezonde leefstijl. De aftrap voor de ‘Maatschappelijke Speelronde’ vindt vanmiddag plaats in het IJsseldeltastadion in Zwolle. Dan staan onder meer wedstrijden op het programma van de OldStars van PEC Zwolle, sc Heerenveen, Heracles Almelo én FC Groningen.

Elk jaar plaatst de Eredivisie tijdens een speelronde de maatschappelijke activiteiten van clubs, spelers en de Eredivisie zelf in de schijnwerpers. Profvoetballers doen meer dan voetballen alleen. Samen met hun clubs en de Eredivisie maken ze supporters bewust van een gezonde leefstijl. Wekelijks zijn zij op scholen, in woonwijken en in ziekenhuizen in de weer om jong en oud te inspireren. Bij FC Groningen zijn de meeste van deze activiteiten ondergebracht en worden gecoördineerd binnen de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.
Beweegprogramma
Eén van die projecten is OldStars, opgestart door het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie. Bij dit beweegprogramma werken 60-plussers gedurende 20 weken aan de conditie bij hun favoriete Eredivisieclub. Sinds februari 2014 kunnen senioren in Hoogezand als echte voetbalhelden samen bewegen en voetballen onder de vlag van FC Groningen.
Met OldStars wil FC Groningen in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij, 60-plussers bewust maken van een actieve leefstijl en daarnaast sociale contacten van deelnemers bevorderen. Vanmiddag zal een FC Groningen-team actief zijn bij de kick-off van de Maatschappelijke Speelronde in Zwolle.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus