string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Oldenburger met nieuw contract dichtbij rentree op het veld.

Woensdag 05 juli 2017 om 15:48

Kasper Oldenburger van FC Groningen onder-23 heeft dinsdagmiddag in het Noordlease Stadion zijn handtekening gezet onder een contract voor het seizoen 2017/2018. De 21-jarige rechtsbuiten is op de weg terug van een blessure die hem het afgelopen seizoen aan de kant hield.

De creatieve rechtsbuiten maakte vier jaar terug als A-junior al eens zijn opwachting in een oefenwedstrijd van het eerste elftal van FC Groningen tegen SV Meppen. Het aankomende seizoen wil Oldenburger nadrukkelijk opnieuw aan de poort van ‘het stadion’ kloppen. “Maar zeker niet geforceerd,” aldus de speler die tien jaar geleden de overstap van de amateurs Hoogezand naar de opleiding van FC Groningen maakte.

Als eerstejaars A-junior mocht hij dus ooit al eens ruiken aan het grote werk en na twee seizoenen in de onder-19 maakte hij in 2015 de overstap naar FC Groningen onder-23 van trainer Alfons Arts. In dat seizoen was hij een vaste waarde in de Beloftenploeg, maar viel hij uitgerekend in de laatste competitiewedstrijd bij Vitesse uit met een ernstige knieblessure.

Een jaar revalideren heeft hem stapje voor stapje teruggebracht naar het veld. “Aan het einde van afgelopen seizoen ben ik alweer aangesloten bij de selectie, maar ik zie er nu echt naar uit om weer wedstrijden te mogen spelen. Daar draait het toch allemaal om. Hopelijk kan ik komende zaterdag al minuten maken als we oefenen in Zwolle.”

Zijn trainer Alfons Arts ziet ook uit naar de rentree van één van zijn creatieve spelers. “Hopelijk doorstaat Kasper deze week de trainingen zonder al teveel pijn en kan hij op een verantwoorde manier een rol spelen in onze eerste oefenwedstrijd. We hebben de hele voorbereiding van zeven weken om straks op zaterdag 26 augustus klaar te staan voor de start van de Derde Divisie Zaterdag.”

In het bijzijn van diverse collega’s van FC Groningen, zijn ouders en zijn beste vriend Farid ondertekende Kasper Oldenburger een contract voor het seizoen 2017/2018. “Ik wil door mijn trainingen en wedstrijden bij FC Groningen onder-23 graag een plek afdwingen in de eerste selectie. Afgelopen jaar heb ik hard gewerkt aan mijn herstel en dit jaar moet het echt gaan gebeuren!”

IMG-20170704-WA0062
IMG-20170704-WA0025

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’