Oefenprogramma eerste selectie deels bekend

8 juli 2020 / vandaag

FC Groningen heeft een deel van haar oefenprogramma in de voorbereiding rond. De Trots van het Noorden oefent op zaterdag 1 augustus thuis tegen Heracles Almelo. Op vrijdag 14 augustus komt PEC Zwolle naar het Hitachi Capital Mobility Stadion. Ook is een aantal uitduels vastgesteld. FC Groningen onderzoekt alle mogelijkheden om de thuiswedstrijden tegen Heracles Almelo en PEC Zwolle met publiek te spelen. 

Het thuisduel met Heracles Almelo op zaterdag 1 augustus wordt in het Hitachi Capital Mobility Stadion afgetrapt om 20.00 uur. De wedstrijd wordt in het kader van de ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ live uitgezonden op FOX Sports. Op vrijdag 14 augustus komt PEC Zwolle naar het Hitachi Capital Mobility Stadion, aanvangstijdstip van dit duel wordt nog vastgesteld.
 
FC Groningen onderzoekt alle mogelijkheden om publiek toe te laten in het Hitachi Capital Mobility Stadion tijdens deze thuiswedstrijden in de oefencampagne. Wat de mogelijkheden hiervoor concreet zijn, is op dit moment nog niet bekend. Het protocol vanuit de KNVB rondom de regelgeving wordt binnenkort verwacht. Het streven is om huidige seizoenkaarthouders van FC Groningen – indien publiek is toegestaan – het eerste recht te geven tot het bijwonen van deze wedstrijden. Op dit moment wordt gekeken of en hoeveel plekken in totaal beschikbaar kunnen zijn. 
 
De Trots van het Noorden gaat in de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 tevens op bezoek bij onder meer FC Emmen, FC Volendam en Almere City. Het treffen met Eredivisionist FC Emmen wordt gespeeld op dinsdagavond 11 augustus. Aftrap aan de Oude Meerdijk is die dinsdag om 18.45 uur, deze wedstrijd wordt net als het duel met Heracles Almelo live uitgezonden door FOX Sports.
 
FC Groningen speelt op vrijdag 21 augustus om 18.00 uur een oefenwedstrijd tegen FC Volendam in Westwoud. Een dag later, op zaterdag 22 augustus, wordt gespeeld bij Almere City. Die wedstrijd staat om 14.00 uur op het programma in het Yanmar Stadion in Almere. Informatie over eventuele andere wedstrijden en de mogelijkheid tot het bezoeken van thuisduels in de voorbereiding volgt spoedig via onze communicatiekanalen.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws