string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Oefenduels met Beerschot, Paok en Volendam.

Woensdag 22 juni 2011 om 10:43

Het oefenprogramma van FC Groningen ter voorbereiding op het voetbalseizoen 2011/2012 is nagenoeg rond. Met Beerschot AC, Paok FC en FC Volendam zijn opnieuw drie tegenstanders toegevoegd aan de oefencampagne van de selectie van trainer Pieter Huistra.

FC Groningen treedt op zaterdag 9 juli om 15.00 uur aan tegen Beerschot AC. Dit is de nieuwe naam van Germinal Beerschot, de voormalige club van FC-goalie Luciano da Silva. Voor de Braziliaanse keeper wordt het dan ook een speciaal weerzien. Het duel met de Belgen wordt gespeeld in Winsum op het terrein van amateurclub Viboa.
Griekse tegenstander
Drie dagen later, op dinsdag 12 juli, wacht in Norg bij Gomos een Griekse tegenstander. FC Groningen trapt dan om 19.00 uur af tegen Paok FC uit Saloniki. De Grieken eindigden afgelopen seizoen als vierde in de Super League, zoals de Griekse competitie heet en mogen zich wederom opmaken voor Europees voetbal. Paok staat 109de op de UEFA clubranking.
Vorig jaar was Paok de tegenstander van Ajax in de laatste voorrondewedstrijd voor de Champions League. Na de 1-1 in Amsterdam was de 3-3 in Griekenland voor Ajax voldoende om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Paok speelde verder in de Europa League en finishte als tweede in de groepsfase achter de Spaanse topclub Villarreal en boven het als laatste eindigende Club Brugge, de nieuwe Belgische club van Fredrik Stenman. In de knock-outfase werd Paok vervolgens uitgeschakeld door CSKA Moskou.
FC’s
De voorlopig laatste nieuw toegevoegde oefenwedstrijd van FC Groningen in de voorbereidingsfase op het nieuwe seizoen is tegen FC Volendam. De Trots van het Noorden speelt op woensdag 27 juli in Roden tegen de ploeg van trainer Gert Kruys, die afgelopen seizoen in de play-offs om promotie werd uitgeschakeld door VVV-Venlo, dat zich mede door dit resultaat wist te handhaven in de Eredivisie. Het duel der beide FC’s begint om 19.00 uur in Roden.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’