string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Oefenduels in winterstop met Almere City en Hoffenheim’.

Dinsdag 29 november 2016 om 14:08

In de 607de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitoverwinning tegen PEC Zwolle, kijkt hij vooruit naar het uitduel met Ajax, gaat hij in op de diverse meepraatsessies over het beleidsplan van de club en benoemt hij twee oefenwedstrijden in de winterstop.

“Het zat afgelopen zaterdag niet tegen in Zwolle. Een vroege voorsprong en een doelpunt uit buitenspelpositie hielpen ons met name voor rust enorm. PEC kreeg in de eerste helft de nodige kansen, maar wij bleken zeer effectief in de tegenaanval. In de tweede helft zijn we niet noemenswaardig meer in de problemen gekomen en konden we uitlopen naar een stevige 0-4 zege, waarbij we het ons zelfs konden veroorloven nog een penalty te missen.”
 
Vol vertrouwen
“Al met al natuurlijk een prima prestatie. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de confrontatie met Ajax, komende zondagmiddag om 16.45 uur in de Amsterdam ArenA. Er wacht ons een mooie uitdaging, want Ajax is sinds afgelopen weekeinde medekoploper van de Eredivisie.”
 
Mooi weekend
“Het was sowieso een mooi weekend voor ons. Een dag na de klinkende zege op PEC Zwolle kwamen we in het Noordlease Stadion bijeen met supporters om te discussiëren over ons nieuw op te stellen beleidsplan. Dat was een zeer nuttige middag en een verslag ervan was gisteren (maandag – red.) al te lezen op deze website. Klik op deze link om de berichtgeving over de meepraatsessie van zondagmiddag terug te lezen.”
 
“Gisteravond (maandag – red.) hadden we een sessie over het nieuwe beleidsplan met onze vrijwilligers in het Fluks Hoes in het Noordlease Stadion. Ook hier ontvingen we de nodige op- en aanmerkingen, die ons kunnen helpen bij het richting geven aan beleidszaken. Volgende week hebben we nog een laatste bijeenkomst, dan met Groningen Fanatics.”
 
Vaker
“We zijn voornemens vaker bijeenkomsten te gaan organiseren, waarbij we van gedachten zullen wisselen met onze achterban. We hebben nu al heel veel gehoord en voor ons is het straks de kunst om met dit alles samen tot een breed gedragen beleidsplan te komen. En van daaruit tot concrete acties te komen, zodat we met z’n allen verder aan de slag kunnen met de toekomst van FC Groningen. Wij hebben de intentie in januari met het nieuwe beleidsplan naar buiten te kunnen treden.”
 
Djurovski
“Nadat wij zondagmiddag de bijeenkomst met onze supporters hadden afgerond, vond aansluitend even verderop in het Noordlease Stadion de boekuitreiking plaats aan Milko Djurovski. De Macedonische cultheld van FC Groningen was zaterdag overgekomen naar Nederland om zondagmiddag in het Supportershome het boek ‘Mangup Milko’ van schrijver Herman Sandman in ontvangst te nemen.”
 
“Aanvankelijk was Djurovski ook voornemens onze competitiewedstrijd in Zwolle bij te wonen, maar oponthoud onderweg dwarsboomde die plannen. Voor veel fans was het geweldig om Djurovski weer eens in Groningen te mogen begroeten.”
 
Oefenwedstrijden
“Onlangs meldden wij in deze nieuwsbrief al dat er dit seizoen voor onze eerste selectie geen buitenlands trainingskamp zou worden belegd in de komende winterstop. In de periode dat de competitie stilligt, spelen we wel twee oefenwedstrijden. Op donderdag 5 januari voetballen we om 19.00 uur in Flevoland tegen Almere City. Van daaruit gaat de selectie richting Amsterdam om een dag later naar Duitsland te vliegen. Daar spelen we op zondagmiddag 8 januari om 15.30 uur een oefenwedstrijd tegen Bundesligaclub TSG 1899 Hoffenheim. Meer informatie over beide oefenduels volgt de komende periode.”
 
Kerstdiner
“Op zaterdag 17 december zal er een bijzonder kerstdiner door de Supportersvereniging FC Groningen worden georganiseerd. Dit in samenwerking met het Leger des Heils Groningen. Vijftig mensen uit de Oosterparkwijk en aangrenzende wijken zullen in het Noordlease Stadion worden ontvangen. Een dag later brengen zij een bezoek aan FC Groningen-Go Ahead Eagles en zal er voorafgaand aan diezelfde wedstrijd een kledinginzameling worden gehouden.”
 
Tafel van Kees
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat ondergetekende zondagochtend te gast is in het live sportprogramma de Tafel van Kees op FOX Sports.”
 
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard