Oefenduels: A1 onderuit; veel goals bij B1 en D3.

Vrijdag 07 januari 2011 om 18:08

Diverse jeugdteams van FC Groningen/Cambuur kwamen dit jaar voor het eerst in actie. De oefenduels leverden drie zeges, een gelijkspel, een nederlaag en een karrenvracht doelpunten op.

Op een prachtig en uitstekend bespeelbaar kunstgrasveld van vv Actief in Eelde kwamen drie jeugdteams in actie. Het schouwspel tussen de A-junioren van trainer Paul Raveneau en eerstedivisionist FC Zwolle was niet al te best. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft nam de ploeg een voorsprong dankzij een treffer van Arjan Akkerman. Daarvoor en daarna werd het houtwerk geraakt. Desondanks nam Zwolle de zege mee naar het oosten van het land. De winnende treffer viel in de slotminuut.
De tweedejaars D-pupillen bogen tegen Helpman C1 een achterstand om in een 2-1 voorsprong dankzij treffers van Delano Goeree (strafschop) en Ids Hannema. Vlak voor tijd tekende de stadgenoot de gelijkmaker aan.
Het laatste duel in Eelde was doelpuntrijk en leverde liefst acht treffers op. FCG D3 won dankzij onder meer twee doelpunten van Martijn Maastrigt met 5-3 van Hoogezand D1. Bij rust was het reeds 3-2. De overige goals werden gemaakt door Daniel Camara Bos, Tristan Cooke en testspeler Churendy Margaritha.
Ook in Raalte kwamen de toeschouwers aan hun trekken. FC Groningen/Cambuur B1 kwam in het duel tegen Rohda Raalte A1 tweemaal op achterstand maar wist uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken. Tigran Gazarjan en Hans Hateboer maakten een vroeg opgelopen achterstand ongedaan. Toch wist de thuisploeg terug te komen maar Marnick Ottens en Hussein Igiraneza brachten de ploeg van trainer Peter Moltmaker opnieuw op voorsprong: 3-4. Nadat Rohda ook voor een vierde maal doel wist te treffen was het Tigran Gazarjan die met zijn tweede treffer van de dag de FC de winst bezorgde.
In Leeuwarden werd voor rust niet gescoord. In de tweede 35 minuten sloeg de C1 van FCG wel toe. Kasper Oldenburger brak de ban waarna Richairo Zivkovic, Willem Gootjes en een Fries eigen doelpunt de klus klaarden.
UITSLAGEN
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 1-2 FC ZWOLLE A1
Doelpunt: Arjan Akkerman.
ROHDA RAALTE A1 4-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
Doelpunten: Tigran Gazarjan 2, Hans Hateboer, Marnick Ottens en Hussein Igiraneza.
BLAUW WIT ’34 B1 0-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
Doelpunten: Kasper Oldenburger, Richairo Zivkovic, Willem Gootjes en e.d.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 2-2 HELPMAN C1
Doelpunten: Delano Goeree en Ids Hannema.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 5-3 HOOGEZAND D1
Doelpunten: Martijn van Maastrigt 2, Tristan Cooke, Daniel Camara Bos en Churendy Margaritha.