Oefenduel Venezia gratis voor seizoenkaarthouders, e-ticket vereist voor toegang

14 juli 2021

FC Groningen speelt de laatste wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 vrijdag 6 augustus thuis tegen Venezia FC. Aftrap voor het duel met de ploeg uit de Italiaanse Serie A is om 18.30 uur. Supporters zijn welkom mits aan de toegangsvoorwaarden wordt voldaan waaronder een volledige vaccinatie of het ‘testen voor toegang’. Door de nieuwe afgekondigde maatregelen is de capaciteit twee-derde van de volledige bezettingsgraad. Seizoenkaarthouders kunnen gratis naar binnen, maar dienen dan wel op tijd een e-ticket aan te vragen. 

Seizoenkaarthouders die interesse hebben het oefenduel met Venezia FC te bezoeken, kunnen vanaf vandaag 09.00 uur tot uiterlijk zondag 25 juli 23.59 uur een e-ticket aanvragen via tickets.fcgroningen.nl. Dit ticket is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. In eerste instantie is alleen de onderste ring van het stadion open, bij voldoende belangstelling zal FC Groningen ook de bovenste ring gefaseerd openen.
 
E-ticket
Seizoenkaarthouders wordt verzocht een plaats uit te zoeken zo dicht mogelijk bij de plaats van hun seizoenkaart. Alleen het e-ticket is bij deze oefenwedstrijd geldig. De seizoenkaart zal bij dit oefenduel geen geldig toegangsbewijs zijn. Ook vijfjaarkaarthouders dienen een e-ticket aan te vragen voor de wedstrijd tegen Venezia FC.

Supporters zonder huidige seizoenkaart bij FC Groningen kunnen in de periode van dinsdag 27 juli 09.00 uur tot en met vrijdag 6 augustus 18.29 uur een kaart kopen via kaartverkoop.fcgroningen.nl. Een toegangskaart voor volwassenen kost €10,- per stuk, voor kinderen geboren na 1 juli 2009 geldt een prijs van € 5,-.
 
CoronaCheck-app
FC Groningen kijkt er ontzettend naar uit eindelijk weer supporters in Euroborg te mogen ontvangen. Helaas is het stadionbezoek nog altijd aan diverse maatregelen onderhevig. Alle aanwezigen moeten voldoen aan de voorwaarden van de door de overheid gestelde CoronaCheck. Zo kunnen supporters naar binnen als ze negatief zijn getest op corona bij één van de locaties van testenvoortoegang.nl. Een negatieve test mag maximaal 24 uur oud zijn. FC Groningen wil supporters erop wijzen dat door grote belangstelling voor evenementen de drukte bij de locaties van ‘testen voor toegang’ kan toenemen en daarmee ook de wachttijd op de locatie om een test te doen.

Na de negatieve test kan een QR-code worden gedownload in de CoronaCheck-app. Die code is samen met het e-ticket een vereiste om het stadion te betreden. Supporters die al volledig zijn gevaccineerd kunnen naar binnen op basis van het bewijs via QR-code. Supporters zonder smartphone kunnen hun QR-code printen via de volgende link. Door nieuwe maatregelen van afgelopen week zoals het nu lijkt slechts twee-derde van de capaciteit van Euroborg beschikbaar. Dat komt neer op ongeveer 14.500 plaatsen.
 
Niet ideaal
FC Groningen is zich bewust van het feit dat bovengenoemde restricties niet ideaal zijn voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd en vindt het ontzettend jammer dat het haar trouwe supporters niet op de gastvrije wijze kan verwelkomen waar de club voor staat. Het is echter de enige manier op momenteel dergelijke wedstrijden met publiek te kunnen organiseren. De Trots van het Noorden kijkt ongelooflijk uit naar het ontvangen van supporters in het stadion.

Laatste nieuws