Oefenduel met SC Cambuur eindigt gelijk (Samenvatting).

Vrijdag 09 december 2022 om 15:55

FC Groningen speelde vrijdagmiddag de eerste van vijf oefenwedstrijden ter voorbereiding op de hervatting van de competitie. Het duel met SC Cambuur eindigde op Sportpark Corpus den Hoorn in 1-1. Bij rust stond het 0-1 in het voordeel van de ploeg uit Leeuwarden. Tomas Suslov scoorde in de tweede helft voor de FC.

FC Groningen zette de tegenstander direct na het eerste fluitsignaal onder druk, maar liep na een omschakelmoment en balverlies al na drie minuten tegen een counter aan. Sylvester van der Water ontving de bal aan de linkerkant en schoot diagonaal raak, 0-1. FC Groningen probeerde via combinaties over meerdere schijven veelvuldig door de verdediging van de tegenstander heen te komen en speelde met energie.

Middenvelder Ramon Pascal Lundqvist noteerde de eerste kans voor de FC. De Zweed schoot- met acht minuten op de klok – hard op de vuisten van keeper Robbin Ruiter. Nadat doelpuntenmaker Van der Water na ruim een kwartier de paal had geraakt, schoot FC-spits Ricardo Pepi na een half uur spelen op de lat.

In de rebound werd een kopbal van Daleho Irandust van de lijn gekopt door een verdediger van Cambuur en vond Lundqvist de vuisten van de keeper. Paulos Abraham noteerde de laatste kans voor rust. De aanvaller werd in de extra tijd vrijgespeeld op links, maar zijn inzet werd gestopt door de doelman.

SBSMDB9289

In de tweede helft kwamen er twee volledig andere ploegen binnen de lijnen. FC Groningen had net als voor rust het overwicht in de wedstrijd. Tomas Suslov creëerde de eerste mogelijkheid na de pauze voor de FC, maar zijn harde voorzet ging vlak voorlangs het doel. Bij SC Cambuur was Jamie Jacobs dichtbij via een kopbal, maar keeper Jan Hoekstra redde goed.

Suslov maakte na een uur spelen gelijk. Een voorzet van de rechterkant werd stijlvol doorgetikt door Neraysho Kasanwirjo waardoor de Slowaaks international vrij kwam voor het doel en de gelijkmaker binnen schoot, 1-1. Suslov had vijf minuten na zijn treffer de kans om FC Groningen op voorsprong te zetten, maar scoorde niet. Aan de andere kant was het voormalig FC’er Michael Breij die een grote mogelijkheid onbenut liet.

Na ruim 90 minuten voetbal sloten beide ploegen op een ijzig koud Corpus den Hoorn een nuttige oefenwedstrijd af met een 1-1 gelijkspel. De Trots van het Noorden gaat vanaf aankomende woensdag (14 december) een week op trainingskamp nabij het Spaanse Murcia.

In Spanje worden twee oefenduels afgewerkt met internationale tegenstanders. Het Franse FC Metz is op zaterdag 17 december om 11.30 uur de tegenstander. Op dinsdag 20 december oefent FC Groningen tegen het Italiaanse Spezia Calcio 1906. Het mediateam van FC Groningen gaat mee op trainingskamp en zal verslag doen van de trainingsdagen en wedstrijden in Spanje.