Oefenduel met Dynamo Dresden live te volgen

13 januari 2018

FC Groningen speelt vanmiddag, zaterdag 13 januari, een oefenwedstrijd tegen Dynamo Dresden. Het duel met de nummer 11 van de Tweede Bundesliga begint om 16.00 uur en wordt gespeeld in Estadio Municipal de la Línea de Concepción, nabij Gibraltar. Net als afgelopen woensdag wordt via een live-stream verslag gedaan van deze wedstrijd via het online tv-kanaal fcgroningen.tv. Dit onder voorbehoud van de technische haalbaarheid ter plekke.

Afgelopen woensdag speelde FC Groningen in Spanje een eerste oefenwedstrijd tegen de Belgische koploper Club Brugge. Het duel werd met 2-1 verloren. In deze wedstrijd kwamen 22 spelers van de selectie elk 45 minuten in actie. Sergio Padt, Kasper Larsen en Mimoun Mahi kwamen wegens lichte klachten niet in actie.

Herstart
De wedstrijd tegen de Duitsers van zaterdagmiddag geldt als generale repetitie voor de herstart van de competitie voor de ploeg van hoofdtrainer Ernest Faber. Spelers die niet in de basiself staan tegen Dynamo Dresden, werken zaterdagochtend nog een veldtraining af in Sotogrande. Zondagmiddag 21 januari om 14.30 uur hervat FC Groningen de Eredivisie met de uitwedstrijd tegen Willem II. Tegenstander Dynamo Dresden begint de tweede competitiehelft donderdag 25 januari met een thuiswedstrijd tegen FC St. Pauli.

Kampioen
Dynamo Dresden is na achttien speelronden de nummer 11 van de Tweede Bundesliga. De ploeg van trainer Uwe Neuhaus heeft 23 punten verzameld. De kampioen van 2016 in de Derde Bundesliga eindigde afgelopen seizoen als vijfde in Duitsland. In 1995 speelde de ploeg voor het laatst op het hoogste niveau in Duitsland.

De wedstrijd wordt gespeeld in het Estadio Municipal de la Línea de Concepción aan de Avenida Principe de Asturias in Zuid-Spanje. Het aanvangstijdstip is de afgelopen periode een aantal keren gewijzigd, maar nu definitief vastgesteld om 16.00 uur.

Laatste nieuws