Samenvatting: Sterk oefenduel FC Groningen in Genk

10 juli 2021

FC Groningen heeft de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 gelijkgespeeld. KRC Genk was in België de tegenstander. De Trots van het Noorden kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Michael de Leeuw. Na rust kwamen de Belgen via Joseph Paintsil op gelijke hoogte. 

Het duel in België betekende de eerste krachtmeting met een profclub in de voorbereiding op het seizoen 2021/2022. FC Groningen had niet lang nodig om gevaarlijk te worden. Patrick Joosten kwam na zeven minuten spelen via een snelle uitbraak door aan de linkerkant, maar zijn voorzet werd in het strafschopgebied geblokt waardoor de bal niet bij één van de Groningse spitsen terecht kwam.
 
Joosten was na ruim een kwartier spelen dichtbij een treffer. De aanvaller dribbelde naar binnen en schoot met rechts op het doel. De inzet werd van richting veranderd waardoor deze net langs de verkeerde kant van de paal vloog.
 
KRC Genk – bekerwinnaar afgelopen seizoen en getraind door de Nederlandse coach John van den Brom – had op dat moment nog geen grote kansen kunnen noteren. Voor FC Groningen was het de derde maal met een gevaarlijk moment voor het doel wel raak. Mo El Hankouri passeerde met een mooie actie op snelheid zijn man, zag aanvaller Michael de Leeuw bij de tweede paal en legde de bal panklaar op het hoofd van de spits. De Leeuw kopte de 0-1 binnen. Dit was tevens de ruststand. 

De Leeuw2

Net als vorige week tegen VV Pelikaan S. wisselde trainer Danny Buijs in de rust zijn gehele elftal. Na de pauze waren het veelal de jongelingen in de selectie die zich mochten laten zien. KRC Genk trad aan met drie nieuwe namen, onder wie voormalig Eredivisionist Mike Trésor en wisselde na ruim een uur spelen nog eens zes spelers. De Belgen kwamen na 65 minuten voetbal op gelijke hoogte. Joseph Paintsil scoorde namens Genk op aangeven van Tuur Rommens.
 
Spits Romano Postema was vijf minuten na de gelijkmaker dichtbij de voorsprong voor de FC. Postema maakte een actie binnen het strafschopgebied, creëerde ruimte voor zichzelf in duel met een directe tegenstander en schoot op de buitenkant van de paal. Groningen was met een ploeg vol jongelingen hierdoor nog dichtbij een overwinning op de Belgische topclub, maar uiteindelijk eindigde het oefenduel in 1-1.  

Gudmundsson

Opstelling eerste helft:
Leeuwenburg, Kasanwirjo, Te Wierik, Dammers, Gudmundsson; El Hankouri, Matusiwa, Lundqvist, Joosten; Strand Larsen, De Leeuw.
 
Opstelling tweede helft:
Hoekstra; Hettinga, Sverko, Blokzijl, Meijer; Daniël van Kaam, El Messaoudi, Schreck, De Jonge; Postema, Slor.
 
Scores
23’ De Leeuw (0-1), 65’ Paintsil (1-1)     

Joosten

Laatste nieuws