string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Oefenduel in Euroborg met KV Mechelen.

Dinsdag 29 juli 2008 om 13:46

In de 191ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de nieuwste ontwikkelingen rond de voetbalzender Eredivisie Live, het trainingskamp op Ameland en kondigt hij een oefenwedstrijd in Euroborg aan tegen KV Mechelen.

“Na een paar dagen rust heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen een vervolg gekregen op Ameland. Gistermorgen (maandag – red.) had de selectie van trainer Ron Jans in Groningen nog een krachttraining op het programma staan, rond het middaguur werd koers gezet richting het Waddeneiland. Gistermiddag was daar op de velden van voetbalvereniging Geel Wit een eerste veldtraining.”

Ramon Fernandez Rezende
“Vanavond om 19.00 uur speelt FC Groningen de oefenwedstrijd tegen BV Veendam, eveneens bij Geel Wit. In de selectie van Ron Jans is ook een plaats ingeruimd voor de Braziliaan Ramon Fernandez Rezende. Deze 18-jarige linksbenige speler loopt stage en speelde afgelopen zaterdag mee in het oefenduel van Jong FC Groningen tegen Jong FC Twente. In deze periode kunnen wij hem van dichtbij volgen en beoordelen. Donderdag keert de ploeg weer terug van Ameland. Vrijdagavond volgt een oefenwedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn. Dit duel wordt gespeeld in Harkstede en begint om 19.00 uur.”

Jordi Hoogstrate
“Hoeveel pech kan een mens hebben? Jordi Hoogstrate is opnieuw uitgeschakeld door een knieblessure. Na twee eerdere knieproblemen zou hij dit seizoen zijn opwachting maken als aanvoerder bij Jong FC Groningen. In een oefenwedstrijd raakte hij echter opnieuw geblesseerd en vorige week is er operatief in zijn rechterknie een nieuwe kruisband geplaatst. Wij hebben echter grote bewondering voor zijn benadering en het doorzettingsvermogen van Jordi. Daar waar mogelijk zullen wij hem voor honderd procent ondersteunen in zijn revalidatieproces. Jordi kent een enorme mentale veerkracht en hij verdient alle denkbare steun.”
Eredivisie Live
“Vorige week hebben we twee bijeenkomsten gehad met als thema de nieuwe voetbalzender Eredivisie Live. Op donderdag werd in Utrecht aan de clubs de voortgang van het kanaal en een voorlopig uitzendschema gepresenteerd. Afgelopen vrijdag was een delegatie van Eredivisie Live op bezoek in Groningen. De voetbalzender start op vrijdag 29 augustus met de competitie-opening Vitesse – FC Groningen. Met de grootste (kabel)distributeurs is inmiddels overeenstemming bereikt. Eredivisie Live heeft een landelijke dekking van 85 procent. In ons gebied is Ziggo marktleider. Met een paar kleinere kabelaars wordt nog gesproken.”

“Met Digitenne van KPN is Eredivisie Live eveneens te ontvangen, daarnaast zijn er gesprekken met Canal Digitaal om via de satellietschotel live voetbal aan te bieden. Kortom: de zender krijgt heel nadrukkelijk handen en voeten. Een abonnement varieert in prijs tussen de 10 en 15 euro per maand. Dit is afhankelijk van de kabelexploitant. Meer informatie en de mogelijkheden voor het afsluiten van een abonnement is te vinden op de website www.eredivisielive.nl. Via deze weg kan tevens worden aangegeven wat uw favoriete club is. Als u daarbij FC Groningen noemt, krijgen wij hiervoor een vergoeding. Daar wordt de club dus ook weer financieel beter van.”

Open Dag
“Tijdens de Open Dag op zondag 24 augustus staat er een grote truck met allerlei informatie over Eredivisie Live en zal een omvangrijk promotieteam rond Euroborg bezoekers op kundige wijze van informatie voorzien. Als u op die dag een abonnement afsluit voor Eredivisie Live krijgt u een gratis toegangskaart voor de wedstrijd FC Groningen – KV Mechelen, op donderdag 4 september in Euroborg. Dit is een ingelaste oefenwedstrijd, op verzoek van de technische staf.”

“Vanwege de internationale voetbalkalender worden er in het weekend daarop namelijk geen competitiewedstrijden gespeeld. De Eredivisie heeft er dan pas één speelronde opzitten en vanuit voetbaltechnisch perspectief bestaat de wens om zo vroeg in het seizoen ritme te houden. Bovendien was het voor die tijd vanwege de verbouwing in Euroborg nog niet mogelijk in eigen stadion te spelen. De technische staf vindt dit wel wenselijk voordat op zondag 14 september tegen FC Utrecht de eerste thuiswedstrijd in competitieverband op het programma staat.”

Vijf euro
“Daarom hebben wij KV Mechelen vastgelegd als tegenstander. Het oefenduel met deze Belgische club, waar in het verleden onder andere Erwin Koeman voor uitkwam, begint om 19.30 uur. Voor seizoenkaarthouders geldt een kortingsprijs van slechts vijf euro. Kaarten in de vrije verkoop zullen tien euro kosten. Nadere informatie over de kaartverkoop volgt binnenkort via deze website.”

Delegatie Blackburn Rovers
“Donderdag komt er een delegatie van Blackburn Rovers op bezoek in Euroborg. Deze Engelse club, die uitkomt in de Premier League, wil zich laten informeren over het zogenaamde ‘kas-systeem’, dat in koude periodes zorgt voor groei van de grasmat. Vanaf eind vorig jaar is dit nieuwe systeem, bedacht door het bedrijf Lindegas, drie maanden lang toegepast op het veld in Euroborg. Met veel succes. Het is een soort tunnel- tentconstructie waarbij licht en CO2 ervoor zorgen dat ook in de winterperiode het gras groeit.”

“Deze techniek werd vooralsnog alleen gehanteerd in de kasbouw en is nu voor het eerst ook bij een voetbalclub toegepast. In andere stadions is tot dusver alleen een techniek met lampen gebruikt. Deze proef was dus uniek in Nederland en mag als succesvol worden beschouwd. Dit wordt bevestigd door de buitenlandse belangstelling voor deze nieuwe techniek. Het is bijzonder te noemen dat clubvertegenwoordigers uit Engeland, toch de bakermat van het voetbal én het land dat wordt geroemd om de kwaliteit van de velden, naar Groningen komen voor een presentatie.”

Seizoenkaarten
“De eerste seizoenkaarten zijn inmiddels bij de mensen in de bus gevallen. De komende tijd zullen meerdere lichtingen volgen. Vóór 15 augustus moet iedereen zijn of haar seizoenkaart in huis hebben.”

“Leden van de Supportersverenging krijgen ook dit jaar gratis de presentatiegids van FC Groningen. Nieuwe leden die deze gids eveneens willen ontvangen, moeten zich in dat geval vóór 9 augustus aanmelden.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’