string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Oefenduel Beloften geannuleerd.

Maandag 17 januari 2011 om 14:31

Jong FC Groningen speelt dinsdagavond 18 januari niet tegen Flevo Boys. Het duel is afgelast. Maandag 24 januari hervatten de Beloften de competitie met een uitduel bij Vitesse/AGOVV. Afgelopen weekend speelde de ploeg een tweetal zaaltoernooien in Duitsland.

Afgelopen weekend speelde de ploeg van trainer Dick Lukkien een ‘Hallenturnier’ in het Duitse Ibbenbüren. Daar werd de ploeg in de groepsfase reeds uitgeschakeld na een zege, een gelijkspel en een nederlaag.

Tweede in Hellern
Zaterdag in Hellern deed de ploeg van Dick Lukkien het overigens aanmerkelijk beter. Na een 2-2 gelijkspel tegen gastheer SV Hellern. Daarna volgde een 2-0 overwinning op SF Lotte. Vervolgens werd er met 3-0 verloren van VfL Osnabrück onder-23. Het vierde duel in de gele groep werd er gewonnen van Borussia Emsdetten: 4-2.
In de kruisfinales trof Groningen SV Werder Bremen U21, de winnaar van de zwarte groep. Die ontmoeting eindigde in een 2-2 gelijkspel. De shoot-out werd vervolgens beter genomen door Jong FC Groningen. In de finale was VfL Osnabrück onder-23 opnieuw te sterk, deze keer met 3-1.

Superentourage
De trainer was zeer tevreden met de beide toernooien: “Het heeft niet veel met zaalvoetbal te maken, zoals wij dat in Nederland kennen. Het is echt heel erg fysiek. Bovendien gaan alle clubs in december al de zaal in, terwijl dit voor ons eenmalig was. Zaterdag hebben we goed gepresteerd en zondag was het wellicht daardoor iets minder. In de derde groepswedstrijd konden we het niet afmaken. Het was wel een superervaring in een fantastische entourage. Zo had Borussia Dortmund bijvoorbeeld vierhonderd supporters meegenomen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’