string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ochtendsessies jeugd RVO in Lewenborg.

Vrijdag 09 september 2011 om 14:34

Deze week zijn twee jeugdteams van de RVO FC Groningen/Cambuur gestart met trainingsactiviteiten op de velden van FC Lewenborg aan de Kluiverboom in Groningen. Een initiatief dat mogelijk is geworden door een intensievere samenwerking tussen de RVO en het H.N. Werkmancollege, een Topport Talent School (voorheen LOOT) school.

Al jaren volgen de spelers uit de bovenbouw (A1 en B1) van de jeugdopleiding een Sport&Studie-traject in Groningen. Dit seizoen is daar met de C1 een leeftijdsgroep bijgekomen. Deze spelers zijn net als de B1 spelers voor hun Voorgezet Onderwijs grotendeels gehuisvest bij Het Werkmancollege. Met de nieuwe locatie van de school aan de Kluiverboom is het voor de ochtendtrainingen mogelijk geworden uit te wijken naar het naast gelegen sportpark van FC Lewenborg. De ochtendsessies maken deel uit van het lesprogramma van de jeugdige voetballers.
Hoofd Jeugdopleiding Peter Jeltema verwacht dat deze constructie vooral ten goede komt aan de spelers. “De spelers gaan een ander ritme in wat naar verwachting zal bijdragen aan hun arbeid rust verhouding en daarmee aan de spot – en studieprestaties. Niet dat we daarover ontevreden waren maar we zijn altijd op zoek naar verbeteringen en ontwikkeling.”
“De ochtendtrainingen vinden plaats op dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 tot 10.00 uur. Om half elf begint vervolgens het schoolprogramma. Op maandag – en vrijdagmiddag  hebben we de groepen nog op Corpus den Hoorn, onze thuisbasis. Alle andere jeugdteams trainen daar de volledige week en we spelen daar eveneens al onze thuiswedstrijden. We willen de onderlinge binding blijven koesteren. Dat is een grote kracht van onze opleiding. Het betekent dat we behalve de spelers ook de staf van B1 en C1 veelvuldig  op ‘Corpus’ willen hebben. We denken daar op deze manier invulling aan te kunnen geven maar zullen de situatie uiteraard goed volgen en evalueren. De eerste tekenen zijn echter positief.”
Hans Zaaijer van het H.N. Werkmancollege ziet de samenwerking van de school met de jeugdopleiding van FC Groningen/Cambuur graag verder ontwikkelen. Hij is dan ook zeer content met deze stap.
Dirk Huizinga voorzitter van FC Lewenborg “FC Lewenborg is blij een bijdrage aan dit initiatief van FC Groningen en het H.N. Werkmancollege  te kunnen leveren, door het beschikbaar stellen van een aantal van onze ruimten. Wij rekenen op een langdurige en vruchtbare samenwerking.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’