OBS Gieten wint Gezond Scoren 2019

27 november 2019

Drie finalisten; OBS Gieten, uit Gieten, OBS Hiliglo, uit Holwierde, en OBS De Tandem uit Zuidbroek streden op woensdag 27 november, in de Kinepolis bioscoop naast het Hitachi Capital Mobility Stadion, tijdens de finale van de zesde editie van het project Gezond Scoren. De basisschool uit Gieten won uiteindelijk de gezondheidsquiz en de daarbij behorende hoofdprijs: een Schoolplein 14.

Tijdens de quiz, gepresenteerd door FC Groningen TV-verslaggever Emiel Venema, werden de scholen door verschillende FC’ers via videoboodschappen succes gewenst. De drie teams bestonden ieder uit vier deelnemers. Twee door de school geselecteerde leerlingen van groep 8 en twee ouders. Daarnaast werd het publiek bij verschillende vragen actief betrokken.
 
Ook konden de finalisten extra punten verdienen met een sfeeractie. Dit werd gedaan op basis van het aantal toeschouwers dat de school had meegebracht, de spandoeken en het gejuich in de zaal. Zodoende was het een zeer sfeervolle aangelegenheid in de bioscoopzaal en maakten de drie scholen het de jury uiterst lastig. OBS Gieten verzamelde na een spannende finale uiteindelijk de meeste punten en werd de grote winnaar van Gezond Scoren 2019. OBS de Tandem werd tweede, gevolgd door OBS Hiliglo. 
 
Het project Gezond Scoren heeft gedurende zes weken in het nieuwe schooljaar gedraaid in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Aan de hand van zes gezondheidsthema’s werden kinderen en ouders aangezet tot een gezondere leefstijl. Er deden dit jaar maar liefst 69 basisscholen mee, dat betekent dat er meer dan 3.300 leerlingen werden geactiveerd door het project!

Samen met de partners, Menzis, HANNN, Kans voor de Veenkoloniën, Cruyff Foundation, SKW Shop, Decathlon Groningen, GGD, AVEBE, Bslim, Makro, Groningse Kredietbank, Huis voor de Sport Groningen, Plegt-Vos en Specialistisch Onderwijs Groningen kan FC Groningen in de Maatschappij dit project realiseren.

winnaars gezond scoren

Laatste nieuws