string(9) "claudebot"

OBS Garmerwolde wint quiz project Gezond Scoren.

Woensdag 18 november 2015 om 09:35

Vanmiddag, woensdag 18 november, organiseerde Stichting FC Groningen in de Maatschappij in Wolff bioscoop Groningen een quiz in het kader van het project Gezond Scoren. Van de 26 deelnemende scholen streden er drie om de hoofdprijs: de Siebe Jan Boumaschool uit Groningen, OBS Garmerwolde en OBS De Klimop uit Ter Apelkanaal. OBS Garmerwolde ging met de 3.000 euro aan de haal.

Aan Gezond Scoren, een project van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, doen in totaal 26 basisscholen uit het verzorgingsgebied van FC Groningen mee. Het doel van het maatschappelijke project is om de kinderen en hun ouders bewust te maken van én aan te zetten tot een gezonde leefstijl. De doelgroep van Gezond Scoren zijn kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar op basisscholen uit Noord-Nederland. Hierdoor bereikt het project Gezond Scoren – waarvan selectiespeler Johan Kappelhof de ambassadeur is – dit jaar meer dan tweeduizend kinderen uit de groepen 5 tot en met 8.
Video
Gedurende zes weken wordt op de deelnemende basisscholen iedere week een gezondheidsthema behandeld. Voor ieder gezondheidsthema heeft FC Groningen een video opgenomen met in de hoofdrol een speler van de eerste selectie. Binnen de doelgroep fungeren de spelers van FC Groningen als rolmodel voor de kinderen. De video’s worden aan het begin van iedere week vertoond in de klas als introductie op het gezondheidsthema.
Plan
Gezond Scoren kende woensdagmiddag een climax met een quiz, waarbij drie scholen kans maakten op de hoofdprijs van 3.000 euro. De scholen dienden bij hun deelname aan het project aan te geven waarvoor zij het prijzengeld zouden gaan gebruiken, mochten zij dit bedrag winnen. Hiertoe hebben zij een plan ingediend ter bevordering van een gezonde leefstijl van de kinderen op school. OBS Garmerwolde werd de opvolger van De Expeditie uit Groningen, dat in 2014 won.

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

20 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus