OBS De Sterrensteen wint Gezond Scoren 2018

29 november 2018

OBS De Sterrensteen heeft gisteren, woensdag 28 november, de vijfde editie van het project Gezond Scoren gewonnen. De school klopte middels een quiz de andere finalisten CBS De Rietzee en RKBS St. Vitus.

Gezond Scoren is een maatschappelijk project voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om (meer) te bewegen en gezond te eten. Met het project wil Stichting FC Groningen in de Maatschappij samen met haar partners bijdragen aan een gezonde samenleving.

53 deelnemende basisscholen en meer dan 3.000 leerlingen
Aan het project Gezond Scoren deden dit jaar maar liefst 53 basisscholen mee uit het verzorgingsgebied van FC Groningen. Mede dankzij Kans voor de Veenkoloniën (KVDVK) hebben we het deelnemersveld qua gemeenten in dat deel van het achterland kunnen uitbreiden en daardoor konden er maar liefst meer dan 3.000 kinderen in beweging gebracht worden.

Rolmodellen
Dit jaar waren de zes thema’s: Ontbijten, Groente en fruit, Bewegen, Geluk, Water drinken en Slapen. Ter introductie op ieder gezondheidsthema was er door FC Groningen een video opgenomen, die aan het begin van de week in de klas werd vertoond. Dit jaar waren Tom van de Looi, Django Warmerdam, Kevin Begois, Mike te Wierik, Deyovaisio Zeefuik en Danny Buijs de rolmodellen uit de selectie en staf van FC Groningen. Docenten konden naar eigen inzicht het thema van die week laten terugkomen in het bestaande lesprogramma met de werkboeken van Gezond Scoren.

Partners
Samen met o.a. de partners Menzis, HANNN, Kans voor de Veenkoloniën, Cruyff Foundation, GGD, AVEBE, Bslim, Makro, Groningse Kredietbank en Plegt-Vos kon FC Groningen in de Maatschappij dit project realiseren.

De winnaar OBS De Sterrensteen won een Schoolplein14, een initiatief van de Johan Cruyff Foundation dat als doel heeft alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. RKBS St. Vitus is tweede geworden CBS De Rietzee pakte de derde plek. Deze beide basisscholen wonnen een geldbedrag, dat zij kunnen besteden aan het bevorderen van een gezonde leefstijl in en rondom de school.

Uitslag Gezond Scoren 2018
OBS De Sterrensteen; 1e prijs: Schoolplein14
RKBS St. Vitus; 2e prijs: €1.500
CBS De Rietzee; 3e prijs: €500

20181128JV7851
20181128JV7861

Laatste nieuws