string(9) "claudebot"

Nummer 17 belooft FC 17 doelpunten.

Zondag 10 juli 2011 om 17:44

De Open Dag van FC Groningen in Euroborg is zondagmiddag door liefst 25.000 fans bezocht. Rond 14.00 uur was de topdrukte in het stadion toen de spelers werden voorgesteld aan het publiek. Nieuweling Suk Hyun-Jun begon met de woorden ‘Alles goed, met jullie?’

Presentator en FC-topscorer aller tijden Peter Houtman praatte de traditionele spelerspresentatie aan elkaar en stelde enkele spelers wat vragen. Onder de klanken van Cold Play’s ‘Rule the World’ kwam doelman Luciano da Silva als eerste de trappen afgedaald vanuit de businessruimtes over de spelerstunnel naar het hoofdveld. Samen met die andere routinier Brian van Loo (‘ik heb al heel veel kleedkamers gezien’) vormt Luciano de oude garde van de spelersgroep.
In de lift
Terwijl ‘The Eye Of The Tiger’ klonk kwam het verdedigingsblok van Groningen de trappen afgedaald. Onder hen ook nieuweling Kees Kwakman (28): “Ik had de mogelijkheid in de Bundesliga tegen Bayern München en Borussia Dortmund te spelen, maar als dan een club als FC Groningen voorbij komt dan is de keuze snel gemaakt,” grapte de centrale verdediger. “We hebben dit jaar een jonge en gretige groep en ik ben een beetje een ‘ouwe rot’ in het geheel. Ik moet de boel een beetje aansturen en breng ervaring mee. Groningen is een club die in de lift zit.”
Ook de andere nieuwe verdedigers Emil Johansson, Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof kwamen de trap afdalen. Danny Holla zat in de derde groep en speelt al vanaf zijn veertiende voor ‘zijn cluppie’ FC Groningen en debuteerde al in september 2006 in het eerste elftal van de club. Na Koen van de Laak, die nog met het eerste elftal in het Stadion Oosterpark spel, is hij de speler die al het langst groen-wit draagt. Holla zorgde voor geklap bij het publiek: “Het wordt weer eens tijd voor Europees voetbal.”
Zeventien
De meest gewaagde uitspraak kwam van Suk Hyun-Jun die net als bij de eerste training een aantal van zeventien doelpunten beloofde. Ook de reden van zijn keuze voor het rugnummer 17 in de selectie van FC Groningen. Daarvoor had hij de fans in Euroborg begroet met de kreet: “Met mij alles goed, en met jullie?”
Trainer Pieter Huistra kwam na de presentatie van de staf als laatste aan het woord: “Het is geweldig voor deze club te werken. Iedereen werkt keihard en met het publiek als de onze kan het niet meer misgaan. De verwachtingen zijn hooggespannen en het afgelopen seizoen smaakt naar meer. We willen steeds een stapje hoger. Ook willen we ver komen in de beker. Dat we in de eerste ronde spelen tegen AZ? Jammer voor AZ,” besloot Huistra waarna Martin Groenewold zijn nieuwe nummer ‘Sta Op’ ten gehore bracht en de spelers en staf ‘tegen de klok in’ een ereronde maakten langs alle tribunes.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’