string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Nu ook in vol huis voor eigen publiek winnen’.

Dinsdag 05 februari 2013 om 13:50

In de 415de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op uitoverwinning bij AZ in Alkmaar, kijkt hij vooruit naar het thuisduel met RKC Waalwijk en benoemt hij diverse bijeenkomsten van deze week.

“Na drie competitienederlagen op rij hebben we afgelopen zaterdag in Alkmaar een prima resultaat geboekt tegen AZ. De 0-1 overwinning werd dan ook uitbundig gevierd door de spelers, samen met de talrijk meegereisde supporters in het gastenvak van AZ. De grote schare fans werd tot twee keer toe bedankt door de spelersgroep voor het vertrouwen dat zij in de ploeg hebben gehouden en de aanmoedigingen tijdens de spannende wedstrijd.”
Smet
“Smet op de overwinning was het wegsturen van onze trainer Robert Maaskant door scheidsrechter Dennis Higler. Wij hebben vandaag (dinsdag – red.) het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd en dit betekent dat Maaskant komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn werk niet kan en mag doen. Dit betreuren wij. Wij hebben namelijk onze twijfels bij de waarnemingen en rapportages van het arbitrale kwartet, maar realiseren ons tevens dat gezien de maatschappelijke discussie over het thema ‘respect’ wij een voorbeeldfunctie hebben en om die reden de zaak niet nog langer onderwerp van discussie willen laten zijn.”
Gezonde discussie
“Op dit moment is er blijkbaar geen ruimte voor gezonde discussie. We zullen dus niet publiekelijk en via de media maar op persoonlijke basis met elkaar van gedachten moeten wisselen hoe we kunnen voorkomen dat trainers en spelers zich helemaal niets meer kunnen permitteren in een sport waarbij emotie hoort. Door alle emotie uit het voetbal te halen, schieten we ons doel voorbij. Laat duidelijk zijn dat wij niet voorstaan dat elke beslissing bediscussieerd kan worden, want dan is het eind zoek. Bovendien dienen spelers zich niet massaal op een scheidsrechter te storten of een official aan te raken. Behalve natuurlijk na afloop om elkaar respectvol de hand te schudden, zoals dat in 99 van de honderd gevallen al het geval was.”
Tolerant land
“Nederland is een tolerant land, waarin we gewend zijn onze mening te mogen uiten, met argumenten te kunnen komen en je mag zeggen wat je vindt. Die democratische vrijheid maakt Nederland zo bijzonder en heeft er mede voor gezorgd dat we als relatief klein land op verschillende terreinen in de wereld een rol van betekenis spelen. Daarom ook moet het in onze ogen – nogmaals: binnen de perken – dan ook mogelijk blijven om op een normale fatsoenlijke manier een korte uitleg of toelichting te vragen bij discutabele beslissingen. Als je volwassen en op een respectvolle manier met elkaar communiceert, hoeft dit niet tot overspannen gedrag te lijden. In het geval van Robert Maaskant kunnen we niet stellen dat hij zich onfatsoenlijk in woord en gebaar heeft gedragen of geuit, helaas denkt de KNVB hier anders over en dat hebben we in dit geval daarom te accepteren en leggen we ons hierbij om bovengenoemde redenen neer.”
Concurrent
“Zaterdagavond hopen we ook voor eigen publiek weer eens het zoet van de overwinning te smaken. RKC Waalwijk is een directe concurrent in de strijd om een plek in het felbegeerde linkerrijtje. Een volle Euroborg zou de ploeg enorm helpen op weg naar succes. De spelersgroep heeft al aangekondigd er alles aan te zullen doen een vol stadion eindelijk weer eens te kunnen laten juichen. Aan inzet heeft het tot nu toe niet gelegen, maar met extra steun in de rug van een volle Euroborg moet het lukken ook weer eens als winnaar van het eigen veld te stappen.”
Enthousiast
“In deze belangrijke fase van de competitie kunnen we alle steun en positieve energie gebruiken. We willen dan ook zo veel mogelijk mensen enthousiast maken om zaterdagvond naar Euroborg te komen. De kaartverkoop loopt wat dat betreft al goed, maar er zijn nog steeds tickets te verkrijgen. Het is heel aardig hierbij te vermelden dat ook onze sponsorrelaties gezamenlijk achter FC Groningen gaan staan.”
“Zo heeft onze zeer gewaardeerde sponsorrelatie Lasaulec technische groothandel alle nog beschikbare businessseats op de hoofdtribune voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk opgekocht en stelt die beschikbaar aan andere sponsorrelaties om ook het Lasaulec ereterras vol te laten stromen. Tevens hebben wij – evenals vorig jaar – voor de wedstrijd tegen RKC de bewoners van ‘Stoker’ en ‘Brander’, de twee torenflats direct achter Euroborg, uitgenodigd zaterdagavond in ons stadion aanwezig te zijn.”
Extra mogelijkheid
“Voor belangstellenden is er sinds gisteren (maandag – red.) een extra mogelijkheid om kaarten aan te schaffen bij gekomen. Voor het duel met RKC – en de daarop volgende drie thuiswedstrijden – hebben wij in samenwerking met Marketing Groningen een extra kaartverkooppunt bij de VVV-winkel op de Grote Markt. De voorverkoop bij de VVV begint op de maandag voor een thuiswedstrijd. Bij de VVV zijn uitsluitend kaarten verkrijgbaar voor de Piet Fransen Tribune en de Koeman Tribune. Via deze website loopt de reguliere verkoop voor alle beschikbare kaarten voor de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk en inmiddels ook voor het thuisduel met PEC Zwolle, op zaterdag 23 februari.”
Bijeenkomst
“Vanavond (dinsdag – red.) zullen wij in het Supportershome in Euroborg met een grote afvaardiging van FC Groningen een gesprek hebben met het bestuur van de Supportersvereniging van FC Groningen over alle mogelijke onderwerpen die spelen rondom de club. De supporters maken zich op diverse terreinen zorgen en hebben ons middels een open brief opgeroepen tekst en uitleg te geven. Aangezien wij een volksclub zijn, die open en transparant is, zijn wij te allen tijde bereid op een fatsoenlijke en respectvolle wijze met elkaar in discussie te gaan over onderwerpen die de club raken. Wij waarderen het zeer dat onze supporters zich betrokken voelen bij het wel en wee van de club. We hebben daarbij een gezamenlijk belang.”
VriendenLoterij
“Tijdens de VriendenLoterij Goed Geld Gala in Amsterdam zijn gisteravond (maandag – red.) de afdracht en de verdeling van de gelden bekend gemaakt. De jeugdopleiding van FC Groningen ontvangt over het kalenderjaar 2012 een bedrag van 86.832 euro. Ten opzichte van een jaar eerder is dit een stijging van ruim 7.500 euro. Een fantastisch resultaat voor onze jeugdopleiding, wat te danken is aan alle supporters die maandelijks meespelen met loten voor de jeugdopleiding FC Groningen.”
“De jeugdopleiding van FC Groningen wordt al jaren gesteund door de VriendenLoterij. Dit is een mooie win-win-situatie, want onze fans spelen elke maand mee voor tienduizenden prijzen en steunen hiermee ook nog eens direct de jeugdopleiding de club. Wilt u ook prijzen winnen en tevens de jeugdopleiding van FC Groningen ondersteunen, ga dan naar de volgende link: https://www.vriendenloterij.nl/web/Meespelen.htm?beni=190557”
Nederlagentoernooi
“Vanavond (dinsdag – red.) speelt RVO FC Groningen/Cambuur A1 de vijfde wedstrijd in het kader van het Nederlagentoernooi. Ditmaal is convenantpartner HZVV in Hoogeveen de tegenstander. De amateurploeg met het beste resultaat tegen het vlaggenschip van de jeugdopleiding wordt uitgenodigd voor een competitiewedstrijd van het eerste elftal in Euroborg. Ook wint de betreffende vereniging een voetbalclinic voor haar eigen jeugdleden. Alle deelnemers ontvangen bovendien de ‘groene bal’ van de Stichting Meer dan Voetbal voor de bijdrage aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.”
Inleiding
“Vrijdagavond verzorg ik de inleiding van de avond van carnavalsvereniging Oldeclooster in Kloosterburen en zal ik een ‘meet en greet’ hebben met de sponsors om een discussie op gang te brengen over de sociale functie die de carnavalsvereniging in Kloosterburen heeft.”
Actie Essent
“Zoals uiteraard bekend is, is Essent onze gewaardeerde hoofdsponsor. Eén van onze gezamenlijke slogans is: ‘Essent en FC Groningen, samen helemáál groen’ Daarom heeft Essent een leuke publieksactie opgezet. Onze hoofdsponsor daagt FC Groningen-supporters uit de meest groene supportersfoto te maken. Upload je meest groene supportersfoto van FC Groningen op www.essent.nl/fcgroningen of www.facebook.com/essent en maak kans op twee VIP-kaarten voor een thuiswedstrijd van FC Groningen. De actie loopt het gehele seizoen door en de winnaar wordt enkele dagen voor de wedstrijd via Facebook bekend gemaakt. Like Essent en like FC Groningen op Facebook, doe mee aan deze actie en wellicht word je binnenkort in Euroborg onthaald als VIP.”
Oproep
“Met de oproep dat we op zoek zijn naar EHBO-ers en verpleegkundigen via de link http://www.fcgroningen.nl/home/vacatures/medische-dienst/ op deze website, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard