string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nordstrand terug bij de selectie.

Vrijdag 02 oktober 2009 om 15:04

Morten Nordstrand keert terug in de selectie van FC Groningen voor het uitduel met ADO Den Haag dat morgenavond in de residentie wordt gespeeld.

Serhat Koç behoort in tegenstelling tot de voorgaande acht competitieduels niet bij de wedstrijdselectie. Naast Nordstrand traint ook Tom Hiariej de laatste twee dagen weer volop mee met de selectie. De verdediger zit nog niet bij de achttien en gaat komende maandag eerst weer ritme opdoen in de Beloften. Petter Andersson raakte afgelopen maandag opnieuw ernstig geblesseerd aan zijn knie. Jeffrey Rijsdijk wordt vandaag in het ziekenhuis onderzocht. Er wordt gekeken of een knie-operatie noodzakelijk is. Luciano da Silva is nog niet hersteld van zijn rugblessure.

Bijdrage
Nordstrand is blij terug te zijn bij de selectie, na een afwezigheid van drie duels. “Het was erg jammer dat ik afgelopen zondag niet in Euroborg kon spelen. Ik had m echt verheugd op mijn debuut voor eigen publiek. Maar dat zal dus nog even moeten wachten. We spelen pas over twee weken weer thuis. Morgenavond spelen we immers eerst uit tegen ADO Den Haag en volgende week is een interlandweekend. Ik ben in ieder geval blij weer fit te zijn om te kunnen spelen en hoop mijn bijdrage aan het team te kunnen leveren.”

Trainer Ron Jans heeft met zijn ploeg twee duels op rij gewonnen en zag afgelopen maandag – naast de afschuwelijke blessure van Andersson – ook hoe enkele spelers van de eerste selectie het prima deden bij de Beloften. “Er stond echt een team met een zeer goede instelling dat druk zette en de kansen benutte. Veel spelers hebben laten zien dat ze er klaar voor zijn. Een compliment voor trainer Erwin van de Looi; het stond er goed op.”

Power
Of de basisopstelling nog wijzigingen zal vertonen, geeft de trainer nooit eerder prijs dan op de dag van de wedstrijd. “We hebben de laatste jaren redelijk goede papieren in Den Haag. De laatste jaren is ADO aan het bouwen aan een positief imago. Ik heb ook wel iets met de stad, omdat mijn vader er is geboren. Raymond Atteveld heeft er een team staan dat met power en overtuigend kan spelen. Echter is het nu de vraag hoe zij omgaan met drie opeenvolgende nederlagen.”

“Het kan een boeiend potje worden, want bij onze ploeg zit er ook echt iets aan te komen. Maar dat is nog wel een beetje wankel. Het laatste uur bij Utrecht is een voorbeeld, zoals het kan lopen. Als we morgen winnen, hebben we toch vier van de laatste vijf duels gewonnen. En mogelijk staan we dan zelfs in het linkerrijtje. Er is nog een heel groot peloton in de Eredivisie. Als je niet oppast, word je zomaar gelost. Wij proberen uiteraard weer dichterbij de kopgroep te komen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard