string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Noordelijke kampioenen gehuldigd in Euroborg.

Dinsdag 07 februari 2012 om 14:04

In de rust van de wedstrijd FC Groningen – RKC Waalwijk zijn de najaarskampioenen van het Noorden gehuldigd. De F-pupillen maakten zich direct na het rustsignaal op voor het maken van een ereronde in het stadion.

Ondanks de 0-2 tussenstand en de ijzige koud waren de pupillen dolenthousiast. En dat enthousiasme nam het aanwezige publiek over. Want ondanks de achterstand en de extreme kou ontvingen de kampioenen een hartverwarmend applaus.  Voor de Z-Side ontstond zelfs een heuse wave.
Nog onder de indruk van de opgedane belevenissen zochten de kampioenen hun tribuneplaats weer op om de tweede helft te bekijken. “Ik voelde me een echte prof,” zei de 8-jarige Joël, keeper van VV BATO F1, na afloop. Teamleider Alex Prins was ook onder de indruk: “Normaal gesproken kun je niet zomaar voor de Z-Side staan juichen, dit vonden de spelers en ook ik geweldig!”
Ook Niek Hollewand, coördinator van het Amateurconvenant, was onder de indruk van het enthousiasme. “Niet alleen de spelers, maar ook de begeleiders waren in een roes. Wat mij betreft organiseren we een dergelijke actie ook voor de voorjaarskampioenen. Bijkomend voordeel is dat de weersomstandigheden dan ongetwijfeld beter zullen zijn.”

Dinsdagavond is een reportage te zien van deze huldiging in FC Groningen TV op Eredivisie Live.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’