Nog veel vraagtekens voor Buijs in aanloop naar Ajax-uit

24 september 2021

FC Groningen speelt morgenavond – zaterdag 25 september – de derde wedstrijd in de week. Ajax is in Amsterdam de tegenstander. Afgelopen woensdag speelde de Trots van het Noorden nog thuis tegen Vitesse. Voor hoofdtrainer Danny Buijs en zijn staf betekent het een korte voorbereidingstijd voor het duel met de regerend landskampioen. Het eerste fluitsignaal wordt zaterdag om 18.45 uur gegeven door scheidsrechter Pol van Boekel.

Buijs kent nog diverse vraagtekens voor het duel met Ajax. Zeker is dat Radinio Balker vanwege een blessure en Daniël van Kaam door een schorsing niet inzetbaar zijn. "Verder zijn er best wel wat jongens met fysieke ongemakken waardoor pas later vandaag, of op de wedstrijddag zelf pas duidelijk wordt wie er allemaal bij gaan zijn.”

De voorbereiding op de wedstrijd tegen landskampioen Ajax is vanwege de midweekse speelronde van afgelopen week kort. "We moeten een strijdwijze verzinnen die het best past bij de wedstrijd en los van die strijdwijze moet je zelf een ongelooflijke topdag hebben. Ajax toont al een paar jaar de beste van Nederland te zijn.”
 
Uitdaging 
De tegenstander heeft niet alleen in Nederland, maar ook Europees de laatste jaren een behoorlijke stempel kunnen drukken. Buijs ziet een mooie uitdaging voor zijn team in Amsterdam. “Zij hebben een ploeg met een mix van jonge spelers, ervaring en jongens uit andere continenten die andere kwaliteiten toevoegen dan dat we in Nederland gewend zijn. Wij hebben zelf een paar jonge jongens die hopen op dit niveau terecht te komen. We kunnen ons zaterdag gaan meten, zowel individueel als met het team. Dan zal blijken waar we tegenaan lopen en waar we staan ten opzichte van dat niveau.”
 
Bekijk de gehele voorbeschouwing van hoofdtrainer Danny Buijs via onderstaande videoplayer.

Laatste nieuws