‘Nog twee thuisduels voor de winterstop’

6 december 2016

In de 608ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen Ajax, kijkt hij vooruit naar de laatste twee competitiewedstrijden van 2016 en gaat hij in op de belangstelling voor Henk de Jong.

“We hebben afgelopen zondag tegen Ajax laten zien dat er muziek in de ploeg zit. In Amsterdam konden we de medekoploper van de Eredivisie prima tegenspel bieden. We hadden zelfs mogelijkheden op een resultaat in de ArenA. Ajax had zogenaamde ‘dode spelmomenten’ nodig om tot doelpunten te komen. Aan de andere kant waren we zelf onvoldoende in de afronding van een aantal kansen. Na een gelijkspel en twee overwinningen op een rij, was de 2-0 nederlaag tegen Ajax het eerste verlies in vier competitieduels.”
 
Thuiswedstrijden
“Tot aan de winterstop staan er in de Eredivisie nog twee speelronden op het programma. In beide gevallen mogen wij in het eigen Noordlease Stadion aantreden. Te beginnen vrijdagavond. Om 20.00 uur trappen wij speelronde 16 in gang tegen Roda JC Kerkrade. Dat is de nummer 17 op de ranglijst, maar de Limburgers hebben dit seizoen pas vijf nederlagen geleden. Twee minder dan wij, dus van Roda winnen is geen a-b-c-tje. Maar als wij er met het publiek erachter een sfeervolle avond van kunnen maken, dan hebben we vertrouwen in een goed eindresultaat.”
 
“Op zondag 18 december sluiten we de eerste helft van het seizoen 2016/2017 af met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dat duel begint op het vertrouwde aanvangstijdstip van 14.30 uur. Voor onze laatste twee competitiewedstrijden in 2016 zijn nog voldoende kaarten beschikbaar, zonder restricties. Kaarten zijn eenvoudig en snel online aan te schaffen via deze website.”
 
Henk de Jong
“In de media wordt sinds zondag gespeculeerd over de mogelijke aanstelling van Henk de Jong als nieuwe trainer van De Graafschap. De club uit Doetinchem zette Jan Vreman uit zijn functie als hoofdtrainer en gaat op zoek naar een opvolger. Henk de Jong zou daarbij kandidaat zijn. Zoals bekend, is Henk de Jong momenteel accountmanager bij FC Groningen en op wedstrijddagen gastheer bij de club. Wij zijn zeer tevreden over zijn functioneren en zien hem niet graag vertrekken.”
 
“Wij snappen best dat het trainersvak weer kriebelt bij Henk de Jong en De Graafschap is een club die ogenschijnlijk prima bij hem zou passen, maar wij willen Henk niet zomaar laten gaan. Dus als De Graafschap hem zou willen aanstellen als nieuwe trainer, dan zullen we met elkaar om tafel moeten. Wij wachten wat dat betreft af wat er de komende week staat te gebeuren.”
 
Beleidsplan
“In de namiddag (dinsdag – red.) schuiven wij aan tafel met een afvaardiging van Groningen Fanatics over ons nieuw op te stellen beleidsplan. De afgelopen weken hebben wij doorlopend gesprekken gevoerd met diverse geledingen binnen onze achterban om te toetsen waarop wij ons dienen te richten bij het opstellen van onze nieuwe beleidsnotitie. Met Groningen Fanatics sluiten we de rij.”

“We hebben al heel veel gehoord en voor ons is het nu de kunst om met dit alles samen tot een breed gedragen beleidsplan te komen. En van daaruit tot concrete acties te komen, zodat we met z’n allen verder aan de slag kunnen met de toekomst van FC Groningen. Morgen (woensdag – red.) ontvangen alle supporters die op zondag 27 november hebben deelgenomen aan de meepraatsessie in het Noordlease Stadion per e-mail een samenvatting van de middag. Wij hebben de intentie in januari met het nieuwe beleidsplan naar buiten te treden.”
 
Activiteiten
“Tot slot van deze nieuwsbrief willen we graag nog twee activiteiten van komend weekeinde benoemen. Zaterdagmiddag gaat de eerste selectie – met uitzondering van de spelers, die mogelijk in actie dienen te komen bij FC Groningen onder-23 – op bezoek in winkelcentrum Paddepoel voor een ‘meet en greet’ met het winkelende publiek aldaar.”
 
“Zaterdagavond wordt er in samenwerking met McDonald’s Groningen en Stichting FC Groningen in de Maatschappij een benefietdiner georganiseerd bij Makro Groningen, waarbij onder meer een veiling wordt gehouden met unieke kavels. Zo zijn er gesigneerde shirts van Bauke Mollema, Arjen Robben, Sergio Padt en Michael de Leeuw. De opbrengst van de avond zal ten goede komen aan Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-voetbalteam.”
 
“Tot volgende week.”

Laatste nieuws