Nog twee extra thuisduels om 14.30 uur

19 juni 2019 / vandaag

In het definitieve speelschema van de Eredivisie dat woensdagmiddag door de KNVB is gepubliceerd, heeft FC Groningen nog twee extra thuiswedstrijden op zondagmiddag om 14.30 uur toebedeeld gekregen in vergelijking met het conceptschema dat afgelopen vrijdagmiddag naar buiten werd gebracht. In totaal speelt de FC nu zeven van de negen zondagduels op het favoriete aanvangstijdstip.

Algemeen directeur Wouter Gudde is tevreden met deze uitkomst: “In het allereerste concept van vrijdagochtend waren er maar drie van de zeventien wedstrijden om 14.30 uur opgenomen, waarvan ook nog één in de voorlaatste speelronde waarin alle negen duels op dat vaste aanvangstijdstip moeten worden gespeeld. Bij het overleg op vrijdagmiddag in Zeist hebben wij kenbaar gemaakt graag nog meer duels op ons favoriete aanvangstijdstip te spelen. Daarvoor hebben we argumenten en mogelijkheden aangedragen. We zijn blij dat er op deze manier meer aan de wensen van onze supporters tegemoet gekomen kon worden.”

Wijzigingen
Zoals uit het meest recente schema blijkt, zal FC Groningen voor de winterstop nu vier keer op zondagmiddag om 14.30 uur spelen en na de winterstop drie keer. Er kunnen de komende periode overigens nog wel weer wijzigingen in deze ‘definitieve’ versie van het speelschema plaatsvinden. Dit naar aanleiding van de lotingen van de Europese clubtoernooien. Ook eind december, na afloop van de poulefase van de Champions League en Europa League kunnen nog weer wijzigingen worden doorgevoerd en daarnaast naar aanleiding van de wedstrijden in de TOTO KNVB Beker, waarvan de eerste hoofdronde eind oktober wordt gespeeld.

Klik hier voor het volledige speelschema.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws