string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Nog steeds zicht op deelname aan de play-offs’.

Dinsdag 13 maart 2012 om 14:57

In de 370ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse, kijkt hij vooruit naar de activiteiten van deze week, waaronder de jaarlijkse handtekeningenmiddag van de FC Groningen Junior Club.

“We zitten sportief gezien in zwaar weer. De sportieve prestaties van het eerste elftal vallen momenteel tegen en dat baart ons natuurlijk zorgen. Maar ondanks de nederlagen van de laatste weken hebben we immer nog zicht op een positie, die recht geeft op deelname aan de play-offs. En eenmaal daarvoor gekwalificeerd, is werkelijk alles nog mogelijk. Wij bij FC Groningen staan er om bekend een degelijk en standvastig beleid te voeren en niet bij tegenslag direct in paniek te raken. Dat is ook nu zo. Wij houden geduld en geven het vertrouwen aan zowel de huidige technische staf als deze spelersgroep. Alleen door met elkaar te blijven werken aan verbeteringen, kunnen we het tij keren.”
Constateren
“Het was dan ook goed te constateren dat we zaterdagavond na afloop van de met 3-1 verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse in het supportershome van de Supportersvereniging FC Groningen als directie en management, spelers en trainer de dialoog konden aangaan. In die omgeving kun je elkaars standpunten uitwisselen en zienswijze geven. Met respect over en weer. Dat is altijd nuttig.”
“We hebben in het supportershome ook weer de loting verricht voor het jaarlijkse Takje Toernooi, dat op zondag 1 april wordt gehouden. Het Takje Toernooi is vernoemd naar FC Groningen-supporter Emiel ‘Takje’ Branbergen, die op 13 januari 2005 op 20-jarige leeftijd aan een spierziekte overleed. De opbrengst van het inschrijfgeld komt ten goede aan de Vereniging Spierziekten Nederland.”
Uitwedstrijden
“Met FC Groningen wachten ons nu twee uitwedstrijden op rij. Zondagmiddag spelen we in Galgenwaard tegen FC Utrecht. Een week later, op vrijdag 23 maart, staat het uitduel met Excelsior op de rol. Of hiervoor kaartverkoop gaat plaatsvinden, wordt eind deze week beslist. Zoals wellicht bekend, hebben de supporters opgeroepen tot een boycot van de wedstrijd in Rotterdam als protest tegen de opgelegde vervoersregeling, namelijk een verplichte buscombi. De club polst nu de achterban of het in die boycot zo ver moet gaan om helemaal niet over te gaan tot kaartverkoop, zodat geen enkele supporter het duel kan bijwonen.”
Waarderen
“We krijgen tal van reacties binnen, waarbij niet onvermeld mag blijven dat onze supporters het vooral waarderen, dat wij hen om hun mening vragen. Dit tekent het karakter van een volksclub en dat is hetgeen waarvoor wij staan. Vrijdag hakken we een knoop door. Tot die tijd kunnen fans reageren via supporterszaken@fcgroningen.nl, waarbij naast de mening over een al dan niet te houden kaartverkoop, ook naam en contactgegevens vermeld dienen te worden.”
Handtekeningenmiddag
“De FC Groningen Junior Club heeft morgenmiddag (woensdag – red.) weer een leuke activiteit op het programma staan. In het spelershome in Euroborg wordt de tweede handtekeningenmiddag van het seizoen gehouden. De selectiespelers van FC Groningen zijn tussen 13.15 uur en 14.00 uur beschikbaar om exclusief voor leden van de Junior Club handtekeningen te zetten op allerlei zelf meegebrachte artikelen, als shirts, petten, posters en sjaals. Er zijn nog een paar plaatsen open voor deze activiteit en opgeven kan dus nog via juniorclub@fcgroningen.nl.”
Ruilbeurs spelerskaarten PLUS
“Morgenmiddag wordt vanaf 13.00 uur in Euroborg op de omloop van de Tonny van Leeuwen Tribune een ruilbeurs gehouden voor alle liefhebbers van de voetbalspaaractie ‘pop-up spelers’ van PLUS supermarkten. Iedereen die het pop-up verzamelalbum nog niet vol heeft, kan tijdens de ruilmiddag zijn collectie compleet maken. De toegangskaarten voor de ruilbeurs worden verstrekt aan klanten van de PLUS supermarkten.”
“Op de ruilbeurs in Euroborg kunnen alle dubbele spelerskaarten worden geruild om zo het verzamelalbum met alle 288 spaaritems compleet te maken. Daarnaast kan worden deelgenomen aan een rondleiding door het stadion, zullen er tussen 13.00 uur en 14.00 uur twee selectiespelers van FC Groningen aanwezig zijn en zijn er promotiestands van de FC Groningen Junior Club en de Fanshop. Natuurlijk ontbreekt ook clubmascotte Groby niet.”
Elektrische voertuigen
“Donderdagmiddag vindt de officiële opening plaats van de showroom met elektrische voertuigen van garagebedrijf Tulp in Sappemeer. Daarbij worden alle voertuigen aangeboden om vooral buiten uitvoerig te testen. Voor deze middag zijn onder meer bedrijven uit de branche, zorginstellingen, werkvoorzieningschappen en ziekenhuizen uitgenodigd. FC Groningen zal in het kader van onze kernwaarde Groen en Duurzaam hierbij vertegenwoordigd zijn om de officiële openingshandeling te verrichten.”
Amateurclubs
“Deze week zijn er ook drie activiteiten bij verschillende amateurclubs. Morgenavond (woensdag – red.) is er een zakelijke bijeenkomst van FVC in Leeuwarden, waarbij naast ondergetekende ook accountmanager Ben Haverkort aanwezig zal zijn. Vrijdagavond houd ik een praatje op de vrijwilligersavond van v.v. Westerlee en zaterdag is er een prijsuitreiking bij v.v. Pelikaan S in Oostwold.”
Zaalvoetbaltoernooi
“De komende weken wordt het jaarlijkse Hattrick’s Club zaalvoetbaltoernooi van FC Groningen gehouden. De aangemelde bedrijven beginnen morgenavond (woensdag – red.) en spelen daarnaast op donderdag 22 en 29 maart vanaf 19.00 uur in het Sportcentrum Leek. Onder het motto Voetbal, Zaken en Plezier organiseert onze Hattrick’s Trimclub dit toernooi al weer voor de zevende keer.”
Opbrengst collecte
“Met de mededeling dat de opbrengst van de collecte voor het Fonds verstandelijk gehandicapten rond de wedstrijd tegen Vitesse zaterdagavond een totaal bedrag van 1.553 euro heeft opgebracht, besluiten we deze nieuwsbrief. Mede namens het fonds danken wij u allen hartelijk voor uw gift.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard