Nog kaarten te koop voor wedstrijd tegen ADO

2 februari 2010

In de 266ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het gewonnen uitduel met AZ, gaat hij in op de gang van zaken rond de wedstrijd tegen ADO Den Haag en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“De 1-0 overwinning van afgelopen weekend in Alkmaar tegen AZ is een bevestiging dat we de tweede seizoenshelft sterk zijn gestart. Met zeven punten uit drie duels hebben we een flitsende herstart gemaakt, waarbij we ook steeds beter gaan voetballen. Morgenavond (woensdag – red.) wacht ons echter al weer een nieuwe klus als ADO Den Haag de tegenstander is. Wij hopen dat het veld dan wel weer bespeelbaar is. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor dit duel.”

Keuring
“Vanochtend was het veld niet goed, maar wel voldoende om op gespeeld te worden. De uren daarna is er echter zoveel neerslag gevallen, dat het water niet meer de grond in kon trekken en op het veld bleef staan. Daarop hebben wij een keuring aangevraagd bij de KNVB. Rond half één heeft een official de situatie bekeken en werd vastgesteld dat de bal niet meer kon rollen. Gezien de weersomstandigheden mocht niet meer verwacht worden dat het veld nog bespeelbaar zou worden voor vanavond.”

“De KNVB heeft het duel daarop vastgesteld op morgenavond (woensdag – red.), aftrap 20.00 uur. Morgenochtend zal de situatie opnieuw bekeken worden en hopen we dat het veld alsnog bespeelbaar is. Wij zullen hierover berichten via deze website. Wij begrijpen dat deze wedstrijdwijziging op zeer korte termijn is, met name voor onze supporters. Het is wellicht goed om te melden dat wij bij de KNVB het voorstel hebben neergelegd om de wedstrijd volgende week woensdag in te halen, zodat een ieder wat meer tijd zou hebben om zaken te organiseren. Ook ADO Den Haag ondersteunde deze datum. De KNVB heeft ons echter laten weten de eerstvolgende mogelijkheid om in te halen aan te willen grijpen en dat was morgenavond. De competitieplanning is een taak van de KNVB en wij hebben dit te accepteren.”

Transferwindow
“Sinds middernacht is het tussentijdse transferwindow gesloten. Waar wij in voorbije jaren nog weleens werden getroffen door met name verkopen, hebben we ons in deze winterperiode juist weten te versterken. Het is een prettig idee dat deze toch altijd onzekere periode weer voorbij is en dat we ons nu in alle rust kunnen concentreren op een hopelijk succesvolle tweede seizoenshelft.”

Vastgoedsociëteit
“Morgenmiddag (woensdag – red.) voorafgaande aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag is in Euroborg de officiële aftrap van een nieuw te vormen Vastgoedsociëteit. Voor deze gelegenheid hebben wij ondernemers opererend in de vastgoedsector uitgenodigd en zullen wij onze plannen uiteenzetten en aangeven hoe er deel kan worden genomen aan dit nieuwe initiatief. Eerder dit seizoen hebben wij al laten weten dat we naast een Energiesociëteit ook van start zouden gaan met een Vastgoedsociëteit. Het zijn twee belangrijke nieuwe financiële pijlers onder de begroting van de club.”

Kennismaking
“Morgenmiddag (woensdag – red.) zullen manager facilitaire zaken Jaap Kruizenga en ondergetekende een kennismakingsgesprek hebben met John Schurer, de nieuwe voorzitter van de Supportersverenging FC Groningen. Schurer is vorige week geïnstalleerd als opvolger van Roger Stinissen. Het is positief dat de vacante functie weer op een goede wijze wordt ingevuld en wij kijken uit naar de samenwerking met Schurer. Wij hechten aan een stevige band met onze supporters en een goed contact met de Supportersverenging is dan ook van groot belang. Wij wensen Schurer vanaf deze plaats alvast heel veel succes in zijn nieuwe functie.”

Intermediair
“De relatie tussen de Groningen Fanatics en de club is de afgelopen tijd zorgzaam geweest. Uit de gevoerde gesprekken werd wel duidelijk dat iedereen het beste met de club voor heeft, maar dat we niet altijd dezelfde mening delen en elkaar soms ook niet begrijpen. Daarom gaat Paul Zweverink per 1 april bij FC Groningen een functie bekleden als intermediair tussen supporters en clubleiding. De huidige journalist van het Dagblad van het Noorden zal zich daarbij vooral inzetten voor het verbeteren en versterken van het begrip tussen met name de fanatieke supporters en de clubleiding.”

Klankbordgroep
“Donderdagavond is een nieuwe bijeenkomst van de Klankbordgroep. Op de agenda staat dan slechts één onderwerp: de relatie tussen spelers en staf enerzijds en het publiek anderzijds. Trainer Ron Jans en aanvoerder Koen van de Laak zullen hierbij aanwezig zijn. De Klankbordgroep is een adviesorgaan met afgevaardigden van diverse supportersgroepen en sluist gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, door richting de club en treedt ten minste drie keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen.”

FC Groningen TV
“FC Groningen TV zal zaterdagavond een sfeerreportage maken van de FanTour naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Verslaggever Emiel Venema en een cameraman zullen aan boord van de bus stappen en in beeld brengen hoe onze supporters een uitwedstrijd in de Eredivisie beleven. FC Groningen TV wordt elke woensdagavond uitgezonden op Eredivisie Live. Morgen (woensdag – red.) begint de uitzending in verband met de competitiewedstrijden van deze speelronde al om 18.10 uur. Het normale aanvangstijdstip is 18.25 uur.”

Goed Geld Gala 2010
“Vrijdagmiddag vindt in Utrecht de Sponsor Bingo Loterij Goed Geld Gala 2010 plaats. Tijdens dit gala van de maatschappelijk partner van de Eredivisie wordt bekend gemaakt welke bedragen worden uitgekeerd aan de voor 2009 vastgestelde goede doelen. Ook worden er nieuwe projecten voor 2010 bekend gemaakt. Presentator van de middag is Paul Rosenmöller, programmamaker en voormalig politicus. Gastspreker is Jet Bussemaker, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. FC Groningen zal worden vertegenwoordigd door bestuurslid Edo Hut.”

Drs. Vijfje
“Vrijdagavond houdt de Groninger studentenvereniging Drs. Vijfje een thema-avond in de kantine van voetbalvereniging The Knickerbockers. De leiding is in handen van voetbalcommentator Evert ten Napel. In het forum zullen voormalig speler Martin Drent, scheidsrechter Eric Braamhaar en onze teammanager Theo Huizinga zitting nemen.”

Seminar
“Maandagmiddag wordt in congreszaal De Appel van de Hanzehogeschool Groningen een seminar gehouden. NEVI, vakopleiding op het gebied van inkoop, en het Instituut voor Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen hebben als thema deze middag ‘After the goldrush’, over leveranciersmanagement in tijden van crisis. Ondergetekende zal hier een presentatie verzorgen voor aanstormend inkooptalent van de Hanzehogeschool Groningen. Dit jaar zijn er meer dan 50 studenten die in het vierde jaar van hun studie gekozen hebben voor de minor Inkoopmanagement.”

“Tot slot willen wij vanaf deze plaats ons hoofd van de financiële administratie Geerttinus Ebbinge van harte feliciteren. Hij ziet vandaag Abraham!”

“Tot volgende week.”

Laatste nieuws