string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nog geen debuut Padt en Mahi; Tibbling en Hrustic geselecteerd.

Donderdag 01 juni 2017 om 10:41

Sergio Padt en Mimoun Mahi hebben woensdagavond niet hun debuut gemaakt voor respectievelijk het Nederlands Elftal en Marokko. Simon Tibbling werd geselecteerd voor het EK onder-21 in Polen. Ajdin Hrustic werd opgeroepen voor het nationale elftal van Australië. Ruben Jenssen behoort niet tot de selectie van Noorwegen voor de aankomende interlandperiode.

Daarmee is het aantal FC-internationals in de komende periode op zes gekomen. Sergio Padt bleef woensdagavond in het Marokkaanse Agadir negentig minuten op de bank en zag hoe zijn teamgenoten met 2-1 wonnen van Marokko, waar Mahi door een blessure niet tot de wedstrijdselectie behoorde.

Padt en Oranje spelen zondagavond 4 juni de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust, in de voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Luxemburg dat vrijdagavond 9 juni wordt gespeeld. Op diezelfde dag speelt Marokko in de voorronde van de Africa Cup een uitwedstrijd tegen Kameroen. Samir Memisevic speelt op vrijdag 9 juni met Bosnië thuis tegen Griekenland in de WK-kwalificatie.

Jong Zweden
Simon Tibbling hoorde dinsdag dat hij bij de definitieve selectie zit voor Zweden onder-21 op het EK in Polen. Het is de derde achtereenvolgende zomer dat Tibbling voor dit team uitkomt, na het EK onder-21 van 2015 en de Olympische Spelen van 2016. Op vrijdag 16 juni opent Zweden tegen Engeland. Op maandag 19 juni is gastland Polen tegenstander. Donderdag 22 juni wordt in de groepsfase gespeeld tegen Slowakije. Het toernooi eindigt vrijdag 30 juni.

Australië
Ajdin Hrustic bij de definitieve selectie van Australië dat op donderdag 8 juni in de Aziatische zone een WK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Saudi-Arabië. Op 13 juni spelen de ‘Socceroos’ een oefeninterland tegen Brazilië. Die is de opmaat naar de Confederations Cup, waarin tussen 19 en 25 juni in de groepsfase wordt gespeeld tegen Duitsland, Kameroen en Chili. De finale van dat toernooi is zondag 2 juli.

Papua Nieuw-Guinea
David Browne speelt met Papua Nieuw-Guinea op vrijdag 9 juni de uitwedstrijd tegen de Solomon Eilanden. Vier dagen later, op dinsdag 13 juni, is de terugwedstrijd in de hoofdstad Port Moresby. Bij gunstig resultaat kan PNG de andere groepswinnaar Nieuw-Zeeland treffen in een play-offs om uiteindelijk te mogen strijden tegen de nummer 5 van Zuid-Amerika om deelname aan het WK 2018 in Rusland.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard