string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nog geen besluit over doorgang seizoensouverture van zondag.

Dinsdag 04 augustus 2015 om 15:34

Het is nog niet duidelijk of de competitiewedstrijd van FC Groningen, zondagmiddag 9 augustus tegen FC Twente in Euroborg, doorgaat. Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen neemt hierover morgen (woensdag – red.) aan het einde van de middag een beslissing.

De seizoensouverture van de Eredivisie in Euroborg staat onder druk. De politie heeft namelijk voor komend weekeinde acties aangekondigd en per gemeente dient de burgemeester te bekijken of hierdoor de geplande wedstrijden in het betaalde voetbal doorgang kunnen vinden.
Vandaag, dinsdag 4 augustus, hebben burgemeester Peter den Oudsten, wethouder sport Paul de Rook en een afvaardiging van FC Groningen over en weer argumenten uitgewisseld, waarbij de insteek van de bekerwinnaar was en is dat er komende zondag in Euroborg gevoetbald kan worden.
Hoewel de wedstrijd tegen FC Twente wordt aangeduid als een duel met een verhoogd risico, hebben er zich de laatste jaren geen noemenswaardige incidenten voorgedaan rondom dit onderlinge treffen in Groningen. De Trots van het Noorden stelt zich op het standpunt dat er zondag kan worden afgetrapt in Euroborg, waarbij de club in dat geval extra mensen zal inzetten ten behoeve van de veiligheid. Een veilig, goed en ordentelijk verloop van de wedstrijd in het stadion staat ook bij FC Groningen hoog in het vaandel.
Hoewel er over en weer begrip is voor elkaars standpunten hebben alle betrokkenen hun eigen verantwoordelijkheid. Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen zegt hierover: “Wij vinden gehoor en begrip bij de burgemeester, dat stellen wij zeer op prijs. Op onze beurt zullen wij – wat het standpunt van de burgemeester ook zal zijn – zijn beslissing respecteren.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard