‘Nog enkele internationals aan het werk’

29 mei 2018

In de 682ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen gaat algemeen directeur Hans Nijland onder meer in op de laatste activiteiten van enkele internationals van FC Groningen, de seizoenkaartenverkoop, een bijeenkomst van meerjaarkaarthouders met de nieuwe hoofdtrainer Danny Buijs en meldt hij dat de licentiecommissie van de KNVB FC Groningen wederom heeft ingedeeld in de financiële categorie 3.

“Het voetbalseizoen 2017/2018 eindigt met een interlandperiode. Namens FC Groningen komen hierin respectievelijk Uriel Antuna, Juninho Bacuna en Sergio Padt nog in actie. Antuna neemt met Mexico onder-21 deel aan het prestigieuze toernooi ‘Festival International Espoir’ in Toulon. Afgelopen zaterdag won Antuna in Frankrijk met zijn team met 4-1 van Qatar. De vleugelaanvaller was betrokken bij twee van de vier Mexicaanse doelpunten. Vanavond (dinsdag – red.) speelt Mexico tegen Engeland onder-21 en vrijdag tegen China.”
 
Oranje
“Juninho Bacuna eiste een hoofdrol op tijdens de eerste oefenwedstrijd van Jong Oranje in Zuid-Amerika, afgelopen vrijdag. Tegen Jong Bolivia scoorde de middenvelder zowel voor als na rust en hielp hiermee de toekomstige ploeg van onze voormalige trainer Erwin van de Looi – die op deze trip naar Zuid-Amerika al mee is om nader kennis te maken met het team – aan een 1-4 overwinning. Vannacht (van dinsdag op woensdag – red.) speelt Jong Oranje een tweede oefenduel op Zuid-Amerikaanse bodem tegen Paraguay.”
 
“Sergio Padt tenslotte reist morgen (woensdag – red.) met het Nederlands elftal naar Bratislava om donderdagavond in Trnava aan te treden tegen Slowakije. Volgende week maandag speelt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman een tweede oefenwedstrijd. Dan wacht in Turijn Italië als tegenstander van Oranje.”
 
Stoeltjesdag
“Afgelopen zaterdag was het ‘stoeltjesdag’ in het Noordlease Stadion. Vanaf 10.00 uur bestond de mogelijkheid fysiek een vrije plaats in het stadion uit te zoeken. In totaal bestelden 180 supporters na het bezoek een seizoenkaart voor het seizoen 2018/2019. Ook online werden er nieuwe plekken aan de man gebracht. In totaal zijn we inmiddels dik door de 8.000 verkochte seizoenkaarten heen.”
 
“Morgenavond (woensdag – red.) is er in het Noordlease Stadion een bijeenkomst voor de meerjaarkaarthouders waarbij onze nieuwe hoofdtrainer Danny Buijs een presentatie zal verzorgen van zijn plannen voor het seizoen 2018/2019. Hiervoor hebben zich 150 kaarthouders aangemeld.”
 
Categorie 3
“FC Groningen is door de licentiecommissie van de KNVB wederom ingedeeld in de financiële categorie 3. Tot deze categorie behoren de financieel meest gezonde betaald voetbalclubs. De voetbalbond heeft per jaar drie meetmomenten om de gezondheid van de clubs in het betaalde voetbal te peilen. De huidige indeling is gebaseerd op de door de betaald voetbalorganisaties ingediende halfjaarcijfers seizoen 2017/2018.”
 
“De KNVB hanteert bij de indeling drie categorieën. FC Groningen zit sinds het seizoen 2014/2015 in categorie 3, bestaande uit de financieel meest gezonde clubs. Vanaf 1 juni treedt het vernieuwde licentiesysteem inwerking. Hierin is geen sprake meer van een categorie-indeling, maar van scores. Dit is derhalve de laatste keer dat de KNVB op deze wijze de categorie-indeling publiceert.”
 
Activiteiten
“Tot slot van deze nieuwsbrief twee activiteiten deze week. Donderdagmiddag wordt op Sportpark Corpus den Hoorn het seizoen van de opleiding traditioneel afgesloten met de strijd om de Corponello Cup. Dit is een mix-toernooi voor spelers van FC Groningen onder-12 tot en met onder-19.”
 
“Vrijdagavond is in het Fluks Hoes het jaarlijkse feest van de VRG, Vrijwilligers Rond Groningen.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws