string(9) "claudebot"

‘Nog een week lang geruchten en hele en halve waarheden’.

Dinsdag 26 augustus 2014 om 14:54

In de 493ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland deze week terug op de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, kijkt hij vooruit naar de kraker tegen Ajax en gaat hij in op wat de laatste week is van het transferwindow.

“Na acht gewonnen Eredivisieduels op een rij – een record in de clubgeschiedenis van FC Groningen – weten we helaas weer wat verliezen is. De 3-0 nederlaag in Den Haag vertelt weliswaar niet het hele verhaal van de wedstrijd, maar als je met dergelijke cijfers van het veld stapt, kun en mag je nergens aanspraak op maken. Wat de nederlaag pijnlijk maakt, is dat de verliespartij onnodig was. En dat is natuurlijk bijzonder jammer.”
“Aan de andere kant is het ook zo dat de verschillen in de competitie dit jaar wederom zo miniem zijn, dat het niet vanzelfsprekend is dat je zomaar een competitiewedstrijd wint. En hoewel de zegereeks wellicht langer in stand gehouden had kunnen worden, neemt het niet weg dat de serie van acht winstpartijen op rij een unieke prestatie is en blijft.”
Ajax
“We gaan ons nu opmaken voor de kraker van zondag. In Euroborg ontvangen we vanaf 14.30 uur regerend landskampioen Ajax. Dat is altijd al een prachtig affiche, maar in de vierde speelronde van de Eredivisie betekent het nu ook een rechtstreeks duel om handhaving in de top van het klassement. Uiteraard is de publieke belangstelling voor dit topduel in Euroborg groot. Belangstellenden kunnen nog tot en met morgen (woensdag – red.) kaarten kopen via TicketBox en online via deze website. Mits er dan nog plekken beschikbaar zijn, kunnen vanaf donderdag alleen nog inwoners van de drie noordelijke provincies – op vertoon van een geldig legitimatiebewijs – maximaal 2 kaarten per persoon kopen in de FanCorner bij Euroborg.”
Seizoenkaart
“Met een seizoenkaart ben je als supporter altijd verzekerd van je eigen vaste plek bij competitiewedstrijden in Euroborg. Het aanschaffen ervan loont nog steeds, want nog altijd is een seizoenkaart veel voordeliger dan het regelmatig kopen van losse tickets. Er wordt – in tegenstelling tot voorgaande seizoenen – echter geen korting meer verstrekt op een seizoenkaart als de competitie reeds is begonnen. We hebben echter pas één thuiswedstrijd achter de rug, dus is het aanschaffen van een seizoenkaart nog altijd aantrekkelijk. Met het thuisduel van Ajax op het programma is dit hét moment om alsnog een vaste plek uit te zoeken in ons stadion. Interesse? Klik voor de mogelijkheden op de link onderaan deze nieuwsbrief.”
Transferperiode
“Op de transfermarkt blijft het onrustig. Nog een week lang zullen wij te maken hebben met geruchten en zullen er inkomende en uitgaande namen van spelers aan FC Groningen worden gelinkt. Er zullen veel hele en halve waarheden in de media passeren, maar wij proberen in de betrekkelijke rust achter de schermen tot de juiste keuzes te komen. Daar waar het mogelijke versterkingen betreft, hebben wij eerder al uitgesproken dat het bij het aantrekken van spelers van groot belang is kwaliteit aan de selectie toe te voegen. Indien we niet overtuigd zijn of wanneer de prijs-kwaliteitsverhouding niet reëel is, zullen we passen. Hoewel we de selectie graag nog willen versterken, gaan we geen onverantwoorde dingen doen.”
Zonnecentrale
“Afgelopen week is gestart met de aanleg van de tweede fase van de zonnecentrale op het dak van Euroborg. Er worden 561 nieuwe zonnepanelen gelegd, naast het huidige aantal en dat is een verdubbeling van de capaciteit. De initiatiefnemers Essent, de stichting 1miljoenwatt en FC Groningen verwachten dat het nieuwe gedeelte medio september gereed is. De groene centrale op Euroborg is geheel tot stand gekomen via crowdfunding. Met bijna vierhonderd deelnemers en meer dan duizend zonnepanelen is het project op het dak van Euroborg het grootste collectieve zonnestroomproject in Nederland tot nu toe.”
Maatschappelijk speler Eredivisie 2014
“Volgende week maandag, tijdens het gala ‘Voetballer van het Jaar 2014’, hoort Maikel Kieftenbeld of hij tot ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2014’ is gekozen. De aanvoerder van FC Groningen heeft voor het winnen van deze eervolle titel concurrentie van Georginio Wijnaldum van PSV, PEC Zwolle-speler Bram van Polen en Deniz Türüc van Go Ahead Eagles. Aan de uitverkiezing is een prijs gekoppeld van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij, Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Een afvaardiging van FC Groningen, onder wie ondergetekende, zal maandagavond bij het gala in Hilversum aanwezig zijn.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus