string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nog een extra puzzelstukje in de opstelling.

Vrijdag 31 oktober 2008 om 14:17

Zaterdagavond speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen NAC in Breda. De ploeg van trainer Ron Jans staat momenteel tweede en treft de nummer vier van de ranglijst. Beide ploegen kregen afgelopen week wat personele tegenslag te verwerken.

Trainer Ron Jans zag woensdag in Nijmegen hoe Andreas Granqvist zijn tweede gele kaart kreeg in de wedstrijd tegen NEC en moet naast de vijf blessuregevallen dus nog een ander puzzelstukje gebruiken in de negende speelronde. “We zullen de basiself op tenminste één plek moeten aanpassen. Het is een uitdaging voor de andere spelers om te laten zien dat ze hetzelfde hoge niveau kunnen halen en bovendien resultaat kunnen boeken.”
Overigens ziet de staat van de ziekenboeg er allerminst zorgwekkend uit. “Martijn Meerdink, Evgeniy Levchenko en Tom Hiariej trainen zelfs alweer volop en ze zullen maandag mogelijk weer minuten gaan maken in de Beloften. Oluwafemi Ajilore en Fredrik Stenman zijn net als woensdag niet inzetbaar. Van de selectie van de Beloften zal verdediger Darryl Lachman aansluiten. We zullen dus met zeventien spelers afreizen naar Breda.”
Overigens kreeg NAC Breda in de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente twee tegenvallers te verwerken. Al vlot in de eerste helft viel Martijn Reuser uit met een ernstige blessure en in de slotfase moest Anthony Lurling het veld verlaten met een rode kaart. Lurling accepteerde een schorsing van vier duels. Reuser is tot de winterstop uitgeschakeld door een kwetsuur aan het sleutelbeen.
Trainer Ron Jans zag de wedstrijd NAC-Twente samen met zijn mede-stafleden op DVD. “Er werd gezegd dat NAC Breda veel verder naar voren zou voetballen. Je ziet wel dat ze die intentie hebben, maar ik vond dat ze afgelopen woensdag in ieder geval nog moeite hadden het spel te maken. Hun resultaten in uitduels zijn dan ook beduidend beter en ik denk dat het spelen op de counter te beter ligt. Hun speelwijze is nog best vergelijkbaar met die van afgelopen jaar.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard