Fysieke belastbaarheid centraal in nieuwe aflevering ‘Dromen van Euroborg’

18 april 2022

Een volgende aflevering van ‘Dromen van Euroborg’ is vanaf vandaag te bekijken op YouTube. In de serie wordt FC Groningen Onder-18 een heel seizoen op de voet gevolgd. De nieuwste video laat zien hoe de groep omgaat met het vertrek van hun trainer en welke rol fysieke belastbaarheid en data spelen binnen de Opleiding.

In de vorige aflevering werd duidelijk dat FC Groningen per direct afscheid zou nemen van Onder-18-trainer Paul Matthijs. Aan opvolger Melchior Schoenmakers de taak om de groep zo snel mogelijk weer vooruit te laten kijken. Hoe gaan de voormalig verdediger van FC Groningen en zijn nieuwe ploeg om met deze ingewikkelde situatie? Verder kan de kijker zien dat behalve technische en tactische vaardigheden, ook de fysieke ontwikkeling belangrijk is voor de spelers van FC Groningen Onder-18. Sportwetenschapper Mees van der Linde vertelt over het gebruik van data hierbij.  

220413 - Screenshot 7

In ‘Dromen van Euroborg’ maakt de kijker kennis met de Onder-18 van de FC. De ploeg wordt op de voet gevolgd tijdens dit mooie maar hectische seizoen, waarin de jacht op promotie, het team én persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Een unieke kijk achter de schermen bij deze talenten, die stuk voor stuk dromen van het spelen in Euroborg. 
 
Vanaf vandaag is de nieuwste aflevering te bekijken op YouTube en via onderstaande videoplayer. Afgelopen donderdag verscheen ook al een aflevering van de meerdelige serie ‘Dromen van Euroborg’ over de ontwikkeling van FC Groningen onder-18 op het YouTube-kanaal van de FC. 

Laatste nieuws