string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Nog druk doende met versterkingen’.

Dinsdag 14 augustus 2012 om 14:10

In de 392ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de start van de competitie, kijkt hij vooruit naar de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen en benoemt hij enkele activiteiten van deze week.

“De start van de competitie is voor ons allerminst geruisloos verlopen. De 4-1 nederlaag in Enschede tegen FC Twente was te fors en hadden we zeker niet in die mate verwacht of zien aankomen. Na afloop was de teleurstelling in het Groningse kamp dan ook groot en dit kwam tot uiting in de woorden van onze trainer Robert Maaskant, die zich na afloop in de catacomben in het bijzijn van camera’s emotioneel uitte.”
Niet goed
“Uiteraard hebben we hierover intern met elkaar gesproken. Maaskant erkende daarbij dat het niet goed was om zich op een dergelijke manier in het bijzijn van anderen te uiten. Hij heeft het voorval ook besproken en uitgesproken met de betrokken speler. Het kan een ieder eens gebeuren dat-ie zich vergaloppeert met een uitspraak. Wij realiseren ons met elkaar dat we een voorbeeldfunctie hebben en dat een dergelijk taalgebruik niet de norm is.”
Transfermarkt
“Zoals waarschijnlijk bekend is, hebben clubs tot 1 september de mogelijkheid nog spelers te transfereren. Ook wij zijn nog druk doende op de transfermarkt om te kijken of en op welke wijze wij ons nog zouden kunnen versterken. Inmiddels is daarbij via diverse media al de naam van Edison Flores in de publiciteit gekomen. Dit pas 18-jarige talent uit Peru komt als het goed is tegen het weekeinde samen met zijn zaakwaarnemer aan in Groningen. In de dagen erna zullen we met elkaar in gesprek gaan om te zien of we met de aanvaller tot een akkoord zouden kunnen komen. Dit alles zal dus pas eventueel na het weekeinde z’n beslag kunnen krijgen.”
Eerste thuiswedstrijd
“Zondag wacht in Euroborg de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Om 12.30 uur trappen we af tegen promovendus Willem II. Vanwege de vakantieperiode hebben wij nog voldoende plaatsen in het stadion beschikbaar om deze competitiewedstrijd bij te wonen. Onder meer via Radio Noord, Simone FM en Radio Drenthe zijn deze week in radioprogramma’s kaarten te winnen voor het treffen met Willem II.”
“Bij de aftrap van het nieuwe seizoen in eigen huis zal de volledige delegatie van Kids United aanwezig zijn. Dit door FC Groningen geadopteerde G-voetbalteam is een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking en vervult een zeer belangrijke rol in Stad en Ommeland. Via onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij zijn alle leden van Kids United uitgenodigd voor de wedstrijd tegen Willem II.”
“Bij de thuiswedstrijden zullen wij niet meer verder gaan met het concept waarbij Henk de Haan, samen met zijn sidekick Barend Beltman, optrad als presentator.”
Nieuwe laag
“In de zomerperiode zijn er de afgelopen maanden diverse werkzaamheden in het stadion verricht. Zo heeft de vloer van de omloop achter de tribunes een nieuwe laag gekregen, die minder glad is, en waarin bovendien het logo van FC Groningen is verwerkt. De grootscheepse verbouwing van onze Businesslounge nadert ook de afrondende fase. Zondag zal de vernieuwde ruimte al in gebruik worden genomen, maar de officiële heropening zal volgende week pas plaatsvinden.”
Opstapplaats bij Kardinge
“Goed nieuws is er ook voor onze supporters die met de auto richting Euroborg wensen te komen. Naast de pendelbusdienst van partner Arriva Touring tussen P&R Haren en P&R Hoogkerk komt er nog een derde opstapplaats, namelijk bij Sportcentrum Kardinge. Hierdoor hopen wij dat de verkeersdrukte richting Euroborg op wedstrijddagen nog verder zal afnemen en er voor veel supporters een parkeerprobleem in de omgeving van het stadion wordt weggenomen. Bij Kardinge zijn tenslotte heel veel gratis parkeermogelijkheden. Op deze website zal de komende dagen uitgebreide informatie te vinden zijn over de pendelbusdiensten.”
Wifi
“Vanaf zondag zal er nóg een extra service beschikbaar komen voor supporters, namelijk een gratis draadloze internetverbinding. Sponsorrelatie Visser Communicatie legt een Wifi-netwerk aan, dat op wedstrijddagen in Euroborg vrij beschikbaar is voor de vele bezoekers met een smartphone. Hierdoor kan – zonder gebruik te maken van het mobiele netwerk van de eigen provider – kosteloos gebruik worden gemaakt van internet. Door deze extra service zal naar verwachting ook de bereikbaarheid in het stadion rondom wedstrijden sterk moeten verbeteren. Zondag is de eerste test, in de daarop volgende thuiswedstrijden zal het Wifi-netwerk verder worden geoptimaliseerd.”
Presentatiegids
“De presentatiegids seizoen 2012/2013 verschijnt deze week. Vanaf zondag is het prachtige bijna tweehonderd pagina’s tellende boekwerk met alle denkbare informatie over de club, het seizoen 2012/2013 en voorzien van mooie foto’s, voor slechts 3 euro verkrijgbaar in de Fanshop.”
Jong Oranje
“Deze week is een vijftal internationals op pad. Tim Sparv speelt morgen (woensdag – red.) met Finland een oefeninterland in en tegen Noord-Ierland. Met vier spelers is FC Groningen daarnaast hofleverancier van Jong Oranje. Leandro Bacuna, Virgil van Dijk, Johan Kappelhof en Género Zeefuik maken deel uit van de selectie van KNVB-coach Cor Pot, die morgenavond in Leeuwarden een oefeninterland speelt tegen Jong Italië. Dit duel, dat om 17.30 uur begint, wordt live uitgezonden op SBS6. De wedstrijd wordt in Italië eveneens live uitgezonden, door de nationale omroep RAI.”
“Woensdag en donderdag zullen trainer Robert Maaskant en ondergetekende een praatje verzorgen bij twee bijeenkomsten van Euroborg Horeca voor het nieuw geworven horecapersoneel, dat op wedstrijddagen in Euroborg gaat opereren.”
Voetbal International
“Vrijdagavond zal ik onze sponsorrelatie en mijn voormalige compagnon Jelte Hut vergezellen bij zijn bezoek aan het televisieprogramma Voetbal International. In het populaire praatprogramma ontvangt Hut een exclusieve, ingelijste column van Johan Derksen. Hut heeft tijdens een veiling op de Benefietavond voor onze maatschappelijke partner Make-A-Wish Nederland in april van dit jaar het hoogste bod uitgebracht op het kavel een exclusieve persoonlijke column van de hand van Johan Derksen te krijgen. Vrijdagavond krijgt hij die uitgereikt in de live uitzending op RTL7, gepresenteerd door Wilfred Genee.”
Volgers
“Met de heugelijke mededeling dat we op Twitter met ons club-account @fcgroningen inmiddels de 12.000 volgers zijn gepasseerd en we de grens van 15.000 ‘likers’ op Facebook.com/fcgroningen vandaag of morgen zullen overschrijden, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’