string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Nog drie dagen volop hectiek’.

Dinsdag 28 augustus 2012 om 12:53

In de 394ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen PSV, kijkt hij vooruit naar het treffen van vrijdag met ADO Den Haag en gaat hij in op de laatste dagen van het transferwindow.

“Helaas zijn we er afgelopen zondag niet in geslaagd kampioenskandidaat PSV te verrassen. In de wedstrijd werd duidelijk dat er sprake was van een kwaliteitsverschil, dat we niet op een andere manier hebben weten te compenseren. Dat is jammer, maar niet onverwacht. De ploeg heeft met de manier van spelen de supporters niet teleurgesteld en ondanks de nederlaag een aantrekkelijke wedstrijd geboden. Dat biedt perspectief en we richten ons dan ook vol nieuwe energie op de volgende wedstrijd, vrijdagavond in Den Haag tegen ADO.”
“Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV werd er op de Tonny van Leeuwen Tribune een mooi en respectvol eerbetoon gehouden aan de in juli van dit jaar overleden FC-supporter Jaap Splinter.”
Transfermarkt
“Net als de afgelopen dagen zal er ook de komende drie dagen nog volop hectiek zijn op de transfermarkt. Tot en met vrijdag 31 augustus kunnen clubs zich immers nog versterken met nieuwe spelers. Of wij zelf er ook nog in slagen de selectie aan te vullen, valt nu (dinsdagmiddag – red.) nog onmogelijk te zeggen. Er zijn veel contacten en de naam van de Zweedse centrale verdediger Joël Ekstrand van Udinese is hierbij in de publiciteit gekomen. Een overgang van Ekstrand naar Euroborg is echter lastig, want het mag duidelijk zijn dat de salariëring in Italië beduidend anders is dan in Nederland.”
“Afgelopen week is manager technische zaken Henk Veldmate in Peru geweest om Edison Flores aan het werk te zien tijdens twee jeugdinterlands. Dit 18-jarige talent bevestigde het positieve beeld dat we al van hem hadden. In de tweede wedstrijd waarin de aanvaller in actie kwam, scoorde hij ook nog eens. Flores speelt in zijn land op het hoogste niveau bij Universitario de Deportes en volgens onze scouting is hij ondanks zijn nog jonge leeftijd een speler met bijzondere kwaliteiten. Maar ook voor Flores geldt dat zijn komst nog niet zeker is.”
Bezoek
“Morgenmiddag (woensdag – red.) komt er een bus met CDA kandidaat-kamerleden onder aanvoering van lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma naar Groningen, met in zijn kielzog mogelijk ook nog enkele ministers of staatssecretarissen. De politici willen zich tijdens het bezoek aan Euroborg op de hoogte stellen van de maatschappelijke activiteiten van FC Groningen en zijn hierbij met name geïnteresseerd in ons groen en duurzaam beleid en onze adoptie van Kids United, een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking, waarmee FC Groningen de eerste betaald voetbalorganisatie werd met een G-voetbalteam.”
FC Groningen Junior Club
“Tijdens de laatste week van de zomervakantie staan er bij de FC Groningen Junior Club nog leuke activiteiten op de planning. Zo bezoekt de Junior Club morgen (woensdag – red.) met ruim 375 personen de film Sammy’s Avonturen 2. Leden van de Junior Club konden zich voor deze activiteit aanmelden en inmiddels zijn alle plaatsen vergeven.”
“Bij de competitiewedstrijd van vrijdag tegen ADO Den Haag zal de FC Groningen Junior Club voor het eerst dit seizoen de ploeg van trainer Robert Maaskant vergezellen met een FanTour voor de Green White Bengels.”
Zeskamp
“FC Groningen verleent zaterdag medewerking aan een zeskamp op het sportpark van SGV uit Schildwolde. De opbrengst van deze activiteit gaat naar Make-a-Wish Nederland. Bij de opening zullen twee selectiespelers van FC Groningen zijn en ’s avonds zal ook manager maatschappelijke projecten Mick Duzink aanwezig zijn.”
Voetballer van het Jaar
“Volgende week maandagavond zal een afvaardiging van FC Groningen aanwezig zijn bij de huldiging van de winnaars van het klassement Voetballer van het Jaar 2011/2012 van De Telegraaf in Studio 21 in Hilversum.”
“Met de mededeling dat de Supportersbalie en kantoren van FC Groningen vanmiddag (dinsdag – red.) gesloten zijn in verband met het jaarlijkse personeelsuitje, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’