Nog circa 250 tickets voor laatste competitiewedstrijd Jans

29 april 2010

Voor de laatste competitiewedstrijd van FC Groningen dit seizoen, zondag 2 mei, tegen Sparta Rotterdam, zijn extra kaarten verkrijgbaar. Hiervoor geldt geen clubcard- of legitimatieverplichting. Dit betekent dus volledige vrije verkoop voor de resterende 250 kaarten in het gastenvak, vak QQ. De kassa’s aan het stadion zullen vanaf 13.00 uur geopend zijn.

Sparta zal zondag in Euroborg door slechts één supporter worden gesteund. FC Groningen heeft hem een andere goede plek in het stadion toebedeeld, zodat de club naast het flexibele gedeelte ook de rest van het gastenvak (vak QQ) in de verkoop kan aanbieden aan de eigen supporters. In dit vak zijn geen stoelnummers aangebracht, dus geldt er vrije zit. Sinds FC Groningen in Euroborg speelt, kon de club slechts één keer eerder deze optie aanbieden. De deuren op de tweede ring tussen de reguliere vakken op de Oosttribune en het gastenvak, zullen zondag geopend zijn. Hierdoor kunnen de supporters, die in de vakken HH tot en met QQ zitten, bij deze wedstrijd gebruik maken van de catering- en toiletvoorzieningen bij het gastenvak.
Het is extra mooi dat zondag meer FC Groningen-supporters aanwezig kunnen zijn in het stadion, want  direct na afloop van de wedstrijd zal op het veld officieel afscheid worden genomen van de vertrekkende spelers en het afzwaaiende trainersduo Ron Jans en Raymond Libregts. Algemeen directeur Hans Nijland zal hen in het zonnetje zetten en toespreken. Ook de voorzitter van de Supportersvereniging, John Schurer, zal op het veld vertegenwoordigd zijn. Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat de festiviteiten na afloop niet zullen afhangen van het sportieve resultaat van die middag. “Wij gaan natuurlijk uit van een mooi scenario, waarbij we ons ten koste van Sparta op eigen kracht weten te plaatsen voor de play-offs. Maar als het – om welke reden dan ook – onverhoopt toch mis mocht gaan, vinden wij evengoed dat met name Ron Jans en Raymond Libregts het verdienen om op een waardige manier afscheid te nemen van publiek en sponsors. Voor de winterstop leken we immers niet eens in aanmerking te komen voor een plaats in de play-offs. We hebben hoe dan ook een uitstekende tweede seizoenshelft gespeeld en ook daarvoor verdienen de trainers een compliment. Wij willen ongeacht het resultaat na acht jaar Ron Jans en vijf seizoenen Raymond Libregts op gepaste wijze van dit trainersduo afscheid nemen.” Voor de aftrap zal de door de supporters gekozen C1000 Speler van het Jaar, Andreas Granqvist, door de Supportersvereniging worden gehuldigd. Ter ondersteuning van de ploeg op jacht naar de play-offs én als eerbetoon aan de scheidende trainers rekent FC Groningen op een uitverkochte Euroborg.

Laatste nieuws