Nodige twijfelgevallen voor PEC-uit

18 februari 2022

FC Groningen maakt zich op voor het treffen met PEC Zwolle, zondagmiddag om 12.15 uur. In aanloop naar het competitieduel in speelronde 23 van de Eredivisie kent de selectie van Danny Buijs nog de nodige twijfelgevallen. “Maar we zullen met elf topfitte spelers aan de aftrap staan en het is ontzettend mooi dat we weer in een vol stadion met een vol uitvak mogen voetballen,” aldus de hoofdtrainer van de Trots van het Noorden.
 

Buijs12

Danny Buijs somt op welke spelers nog een vraagteken vormen bij FC Groningen voordat het zondagmiddag 12.15 uur is. “Bart van Hintum is vandaag (vrijdag – red.) vanwege privéomstandigheden afwezig en Neraysho Kasanwirjo was de afgelopen dagen niet fit. Daarnaast kampen Peter Leeuwenburgh, Tomas Suslov en Bjorn Meijer met fysieke klachten. We gaan zien hoe dit zich in de laatste dagen voor de wedstrijd ontwikkelt.”

Opmars
PEC Zwolle is aan een sterke opmars bezig in de Eredivisie sinds Dick Schreuder daar als hoofdtrainer is aangesteld. Stond de ploeg maandenlang troosteloos onderaan in de stand, sinds een paar weken zijn de veilige posities op de ranglijst voor PEC Zwolle weer in zicht. Het verrast Buijs niet. “De data wezen al uit dat PEC het minder slecht deed dan de uitslagen lieten zien. De basis voor de huidige resultaten is dus al eerder gelegd. Maar wij hoeven voor niemand bang te zijn en gaan uit van eigen kracht. We hebben vorige week weliswaar van Fortuna verloren (0-1 – red.), maar we hebben beter gespeeld dan in onze wedstrijd in Sittard, die we met 1-4 wonnen. Zo zie je maar hoe dicht het allemaal bij elkaar ligt.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met PEC Zwolle. De competitiewedstrijd in speelronde 23 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Laatste nieuws