string(9) "claudebot"

NL Doet vrijdag 19 maart 2010: De grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Zondag 21 maart 2010 om 11:39

Tijdens NL Doet staat vrijwilligerswerk centraal. Duizenden Nederlanders tonen hun maatschappelijke betrokkenheid en steken de handen uit de mouwen bij allerlei vrijwilligersactiviteiten in het hele land. In Groningen kreeg een aantal cliënten van De Noorderbrug met ondersteuning van Zorgbelang Groningen een rondleiding bij FC Groningen in de Euroborg.

Zorgbelang Groningen is een organisatie die wil dat alle burgers voldoende zorg krijgen waar en wanneer zij die nodig hebben. Zorg van goede kwaliteit, die aansluit bij de wensen van de klant. Het woord ‘zorg’ is voor Zorgbelang heel breed: zorg voor mensen die ziek zijn, voor mensen die lichamelijke, psychische en verstandelijke beperkingen hebben, voor mensen die niet meer thuis kunnen wonen. Maar ook: zorg voor mensen met een laag inkomen, zorg voor het wonen en de vrijetijdsbesteding van mensen met beperkingen, zorg voor elkaar wanneer iemand hulp van een ander nodig heeft, zorg voor jong en oud. Hun leidraad is: kwaliteit van leven, ook voor mensen die het tijdelijk niet of niet meer geheel op eigen kracht kunnen redden.
Zowel Zorgbelang Groningen als De Noorderbrug onderschrijven het belang van vrijwilligers werk.
De middag begon met een rondleiding door Marjan, de gids van FC Groningen, die alle geheimen liet zien waaronder kleedkamers, washok, een skybox van de ABN-AMRO en natuurlijk het veld. Daarna was er ruimte voor een hapje en een drankje in de VIP-box die ons ter beschikking werd gesteld door De Haan Advocaten & Notarissen. Ondertussen kon men genieten van een DVD over FC Groningen.
Deze derde editie van NL Doet in de Euroborg kreeg nog meer glans door de komst van Hans Nijland en Jepko van Roon. Hans vertelde ons op een interactieve wijze over de FC. Hij legde uit waarom dat er nu pas een nieuwe grasmat is gekomen. Dit was te danken aan de onterechte thuisnederlaag tegen Feyenoord!
Tevens gaf hij de gelegenheid om vragen te stellen, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Na een zeer geslaagde middag ging een ieder tevreden naar huis met een mooie herinnering: men kreeg nog een prachtige sjaal mee.
 
Met zeer veel dank aan De Haan Advocaten & Notarissen (Jeanet Kolthof), Euroborg Horeca en Stichting Stiel. Op naar een vierde editie!?

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’