Nipte nederlaag tegen NAC Breda.

Vrijdag 11 januari 2013 om 17:42

FC Groningen heeft vrijdagmiddag in El Saler nabij het Spaanse Valencia in een oefenduel met 1-0 verloren van NAC Breda. Mark Looms scoorde vlak voor tijd de winnende treffer namens de Brabanders.

Vrijdagmiddag stelde Robert Maaskant tegen NAC Breda elf andere spelers op dan een dag eerder tegen KAA Gent. Maikel Kieftenbeld kwam niet in actie door een knieblessure en Hilal Ben Moussa door ziekte. Richairo Zivkovic zat net als donderdagmiddag op de bank. Alle andere 22 meegereisde spelers kwamen dus als basisspeler in actie.
Voor de Brabanders was het oefenduel het enige van het trainingskamp in Spanje. Voor Groningen was het na de zege op AFC en het gelijkspel tegen KAA Gent de derde en laatste oefenwedstrijd. In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Namens FC Groningen kregen Henk Bos en Leandro Bacuna kleine kansen om te scoren. Aan de kant van NAC Breda hadden Tim Gilissen en Nebosja Gudelj mogelijkheden op de openingstreffer.
Ook in de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Bij de Bredanaars werd proefspeler Sjoerd Ars in de rust afgelost door Alexander Schalk. Daarna werd nog verscheidene wissels toegepast. Bij FC Groningen kwam Richairo Zivkovic na een uur spelen in de ploeg voor Género Zeefuik.
Er vielen gele kaarten door Leandro Bacuna en Nebosja Gudelj. De betere kansen waren in de tweede helft voor NAC. In de slotfase van de tweede helft maakten zij ook de enige en winnende treffer van het duel. Uit een hoekschop van invaller Timo Leugers scoorde een andere invaller, Mark Looms, de 0-1. Even later floot de Spaanse arbiter voor het einde van de wedstrijd.
Bizot; Magnasco, Letschert, Bakker, Van Nieff; Ajilore, Van Moorsel, Bacuna; Kostic, Zeefuik (60’ Zivkovic), Bos.
Rest bank: Luciano, Kappelhof, Burnet, Sparv, Kirm.