string(9) "claudebot"

Nipt verlies Beloften bij Jong Ajax.

Dinsdag 18 november 2014 om 16:57

Jong FC Groningen heeft dinsdagmiddag op Sportpark de Toekomst met 2-1 verloren van Jong Ajax. De ruststand was 1-1. Komende dinsdag 25 november (18.30 uur) speelt Jong FC Groningen/Cambuur in het Abe Lenstra Stadion de cruciale wedstrijd tegen Jong sc Heerenveen.

In Amsterdam trad de ploeg van trainer Casper Goedkoop aan met vier spelers van de eerste selectie van FC Groningen en zonder inbreng van SC Cambuur. Naast vijf spelers van de B-kern maakten acht A-junioren deel uit van de selectie, van wie Roland Baas en Daro Faraj in de basis startten.
Na tien minuten werd een inzet van Mimoun Mahi door een Ajacied in eigen doel gewerkt: 0-1. Een kwartier later kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte (1-1) door een treffer van El Hasnaoui. Tien minuten na de pauze maakte Becker. Na een uur spelen werd een strafschop van Hendriks gestopt door Peter van der Vlag en daarna kwam de 2-1 stand niet meer in verandering.
Analyse
Trainer Goedkoop over de wedstrijd: “We begonnen goed en kregen ook de beste kansen. We hebben de wedstrijd een uur lang kunnen domineren. De eerste tegentreffer hadden we aan onszelf te wijten door onvoldoende uit te verdedigen. Na de pauze hadden we de betere kansen op de 2-1.”
“In de tweede helft stonden we met vijf en later zes A-junioren in het veld en die jongens hebben het uitstekend gedaan. Maar tegen de Beloften van Ajax kwamen ze wel flink onder druk te staan. Gezien de kansen in het eerste uur hebben we onszelf niet beloond. Doelman Peter van der Vlag heeft na de gestopte strafschop nog een aantal goede reddingen verricht.”
Opstelling Jong Groningen
Van der Vlag; Bijl, Payne, Baas, Van der Laan (46’ Ridderstap); Arias, Saban, Faraj (46’ Gootjes), Mahi (71’ Postma); Zeefuik (46’ Oldenburger), Hagenauw (11’ Bacuna).
Rest bank: Heidekamp.
Opstelling Jong Ajax
Basis: Petersen, Warmerdam, Noordhoff, Van Koesveld, Vissie, Bakker, Boccara, El Hasnaoui, Acolatse, Hendriks, Becker.
Scores: 10’ eigen doelpunt Ajax 0-1, 25’ El Hasnaoui 1-1; 54’ Becker 2-1.
Bijzonderheid: 60’ strafschop Hendriks (Ajax) gestopt door Van der Vlag

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’