string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nijland: ‘Ongelofelijk trots op transactie’.

Vrijdag 30 november 2012 om 19:11

Op de persconferentie vrijdagmiddag in de ABN AMRO Business Corner lichtte directeur Hans Nijland de terugkeer van Rasmus Lindgren toe. Ook trainer Robert Maaskant vertelde over de komst van de 28-jarige Zweed.

“Het is een bijzonder mooie dag voor het betaalde voetbal en voor FC Groningen in het bijzonder,” opende Hans Nijland zijn verhaal op de persconferentie rond de terugkeer van Rasmus Lindgren. De FC-directeur doelde met het eerste op de goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) die de langjarige televisie-deal met FOX mogelijk maakt. “Er is nog meer goed nieuws, want één van onze talenten uit de eigen jeugdopleiding, Richairo Zivkovic, maakt zondag deel uit van de eerste selectie.”
Trots
“Dan over naar Rasmus Lindgren, oud-speler van onder meer Ajax, FC Groningen en Red Bull Salzburg. Gisteren heeft hij bij ons een contract getekend voor drie-en-een-half jaar. Hij is per 1 januari 2013 inzetbaar omdat zijn contract bij de Oostenrijkse club is ontbonden na 1 september en een transfer daardoor pas in de winterstop mogelijk is.”
“Rasmus Lindgren komt transfervrij over naar FC Groningen. Ik hecht eraan te zeggen dat zijn komt is mogelijk gemaakt door één van onze investeerders. Daarmee is eens te meer de waarde aangetoond van ons investeringsfonds. Verder wil ik graag mijn waardering uitspreken voor Lindgrens zaakwaarnemer Sören Lerby. Het is een transactie waar we met z’n allen ongelofelijk trots op mogen zijn.”
Toekomstplaatje
Trainer Robert Maaskant meldde  over de komst van Lindgren: “Het is een speler die extra persoonlijkheid en extra voetballend vermogen toevoegt aan onze selectie. Het is een leidend type, waar we binnen onze selectie nog niet al teveel van hebben. Rasmus Lindgren kan op meerdere posities spelen. Dat is waar we voor ons toekomstplaatje van belang. Dan houden we dus alvast rekening met welke spelers in de toekomst mogelijk verhuurd en verkocht zullen worden. Het verwachtingspatroon zal hoog zijn, daar is iedereen zich van bewust.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’