‘Nieuwjaarsreceptie live te volgen via fcgroningen.tv’

16 januari 2018

In de 663ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het trainingskamp van de eerste selectie, kijkt hij vooruit naar de herstart van de Eredivisie en benoemt hij onder meer de nieuwjaarsreceptie van de club en de fakkeltocht van de Groninger Bodem Beweging.

“De eerste selectie was vorige week op trainingskamp in het Zuid-Spaanse Sotogrande om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Naast de dagelijkse trainingen waren twee oefenwedstrijden onderdeel van het programma in de omgeving van Marbella. Ook een dertigtal sponsorrelaties was gedeeltelijk aanwezig in het trainingskamp. Mooi was ook dat een aantal supporters de moeite had genomen trainingen en wedstrijden van ons in Spanje te bezoeken. Zondag keerde het volledige FC-gezelschap terug in Nederland.”
 
Transfer
“Vanaf vandaag (dinsdag – red.) richt de eerste selectie zich op de herstart van de competitie. Voor ons begint die zondagmiddag om 14.30 uur met een uitwedstrijd tegen Willem II, de huidige club van onze voormalige hoofdtrainer Erwin van de Looi. Of Oussama Idrissi hierbij van de partij zal zijn, is nog de vraag. Zoals inmiddels wel bekend is, zijn wij met AZ in gesprek over een mogelijke tussentijdse overgang van de speler. Definitief is deze transfer nog niet. Zodra hierover meer nieuws te melden is, zullen we dit uiteraard doen via onze officiële communicatiekanalen.”
 
Nieuwjaarsreceptie
“Mogelijk kunnen we hierover meer zeggen als wij morgenavond (woensdag – red.) voor onze zakelijke relaties de nieuwjaarsbijeenkomst van de club houden in het Noordlease Stadion. Onderdeel van de avond is een speciale editie van het programma ‘de Tafel van Kees’ van FOX-presentator Kees Jansma. Onder anderen Erwin Koeman, journalist Wim Masker, trainer Ernest Faber en ondergetekende zullen hierbij aanschuiven. Dit onderdeel van de nieuwjaarsreceptie is morgenavond vanaf 20.00 uur live te volgen via ons online tv-kanaal fcgroningen.tv.”
 
FC Groningen onder-23
“FC Groningen onder-23 is de Derde Divisie Zaterdag in 2018 begonnen met een 1-1 gelijkspel in en tegen ONS Sneek. Zaterdagmiddag staat het eerste thuisduel in het nieuwe jaar op het programma voor de mannen van trainer/coach Alfons Arts. Om 15.00 uur is FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn gastheer voor Magreb ’90. Ook de overige elftallen in de opleiding zijn of gaan weer van start.”
 
In gesprek
“Technisch manager Ron Jans gaat vandaag (dinsdag – red.) samen met onze keepers Sergio Padt en Kevin Begois in gesprek met de ouders en spelers van FC Groningen onder-15 over het thema ‘zaakwaarnemers’.”
 
“FC Groningen onder-12 en onder-13 spelen morgen (woensdag – red.) wedstrijden bij Indoor Soccer Centre Groningen, waarbij zij het opnemen tegen een aantal clubs uit de regio in de zogeheten Speed Soccer League.”
 
Fakkeltocht
“De afgelopen periode was de aardbevingsproblematiek in Noord-Nederland weer veelvuldig landelijk onderwerp van gesprek. En nog steeds. De Groninger Bodem Beweging organiseert vrijdagavond een fakkeltocht vanaf de Vismarkt in Stad onder het motto ‘Groningen is het zat, genoeg = genoeg’, een loop om het ongenoegen te laten blijken over het handelen rond de aardbevingsproblematiek.”
 
“Onder onze achterban is een grote betrokkenheid bij het aardbevingsgebied in Noord-Nederland en wij hebben dan ook veel sympathie voor de acties van de Groninger Bodem Beweging. Zelf zullen wij bij één van onze resterende thuiswedstrijden van dit seizoen ook weer de landelijke aandacht proberen te vestigen op de problematiek voor de getroffenen en onze supporters, die direct of indirect met de gevolgen van de aardbevingen in Groningen te maken hebben.”
 
Scouts
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat onze jeugdscouts komende zaterdag hun jaarlijkse uitje hebben en hierbij dit keer de Bundesliga-wedstrijd van Borussia Mönchengladbach tegen FC Augsburg bijwonen.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws