string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Nieuwe uittenue wordt zwart met groene accenten’.

Dinsdag 07 februari 2012 om 14:29

In de 365ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, gaat hij in op het contact dat er is geweest met de KNVB omtrent het voetballen onder winterse omstandigheden en maakt hij bekend wat het nieuwe uittenue voor volgend seizoen wordt.

“De 3-0 thuisnederlaag tegen RKC Waalwijk is keihard aangekomen. Zoals trainer Pieter Huistra tijdens zijn nabeschouwing al zei, was het een prestatie waarvoor wij ons allen diep schamen. Daar komt bij dat we onder de barre winterse weersomstandigheden juist de supporters, die de kou trotseerden, wilden trakteren op hartverwarmend voetbal. Dat is er echter helaas allemaal niet van gekomen. Al met al werd het voor ons allemaal een heel vervelende middag. Zaterdagavond staat de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma en de overtuiging bestaat dat we ons willen revancheren voor de off-day van afgelopen zondag.”
Contact
“In de aanloop naar de wedstrijd tegen RKC kregen wij van diverse kanten signalen dat veel supporters zouden wegblijven gezien de voorspelde temperaturen van ver onder het vriespunt. Voor ons aanleiding om zaterdag contact op te nemen met de KNVB en de voetbalbond te vragen te overwegen onze wedstrijd af te gelasten en te verplaatsen naar een andere beschikbare datum, bijvoorbeeld ergens in maart. We spelen betaald voetbal immers voor het publiek en onder de weersomstandigheden van afgelopen weekend deden we er niemand een plezier mee om 16.30 uur af te trappen in een ijskoud stadion voor een voetbalwedstrijd. Het diepterecord in Euroborg van elfduizend toeschouwers bevestigt dit.”
“Nog niet eerder sinds de ingebruikname van Euroborg, zes jaar geleden, waren er zo weinig toeschouwers bij een thuiswedstrijd in competitieverband. En dat terwijl wij een hondstrouw publiek hebben en er meer dan 21.500 kaarten waren verkocht voor het duel. De KNVB heeft echter onze argumenten ter zijde geschoven en bepaald dat er gevoetbald diende te worden. Wij hebben dat moeten accepteren, maar blijven van mening dat dit ook anders had gekund omdat zowel voor FC Groningen als RKC Waalwijk voldoende alternatieve speeldata beschikbaar waren.”
Opnieuw contact
“Hierover hebben we gisteren (maandag – red.) opnieuw contact gezocht met de KNVB en tegenover directeur Bert van Oostveen ons ongenoegen uitgesproken over met name de wijze van communiceren door vertegenwoordigers van de voetbalbond. Wij voelden ons niet serieus genomen, terwijl je alleen maar je oor te luister hoefde te leggen bij de voetbalfans. En wij stonden als FC Groningen ook bepaald niet alleen in onze roep om logische dingen met elkaar te doen. Het gesprek met Van Oostveen is verhelderend geweest en we hebben begrip gevonden. Van Oostveen heeft aangegeven dat de KNVB in uitzonderlijke gevallen zou moeten openstaan voor alternatieven als de speelkalender dit toelaat.”
Functionele dag
“Donderdag is in Utrecht wederom een zogenaamde functionele dag waarop alle clubs uit de Eredivisie bij elkaar komen. Wij zullen dit onderwerp bij die gelegenheid eveneens op tafel brengen. Op de agenda staan verder punten als financiën, de voortgang van Eredivisie Live, internationale aangelegenheden, media en commerciële zaken. ’s Middags komt de werkgroep Future, die zich bezig houdt met de toekomst van ons betaalde voetbal op middellange en lange termijn, bijeen. Bij beide bijeenkomsten zal FC Groningen vertegenwoordigd zijn.”
Nieuwe shirts
“Vorige week hebben wij onze supporters via deze website uitgenodigd te stemmen op de nieuwe shirts voor het seizoen 2012/2013. Het thuistenue is het vertrouwde witte shirt met de twee groene banen. Dit shirt staat volgens de traditie elk jaar vast en wordt slechts op details aangepast. Voor het nieuwe seizoen kon een keuze worden gemaakt uit een thuisshirt met of zonder extra groene strepen op de mouw. Tweederde (67% – red.) van de in totaal 3.658 uitgebrachte stemmen was voor het shirt zonder de extra strepen op de mouw.”
Grote meerderheid
“Ook de keuze voor het nieuwe uittenue kon op een grote meerderheid rekenen. Bijna zeventig procent (69% – red.) van de supporters, die hun stem uitbrachten, koos voor het zwarte shirt met twee groene banen. Een kwart (26% – red.) van de stemmers was voor het FC Groningen-groene shirt met de twee witte banen – een shirt in de kleurstelling omgekeerd aan het thuistenue – en slechts vijf procent vond de voorgestelde lime groene kleur het mooiste. Dit betekent dus dat wij in 2012/2013 tijdens onze uitwedstrijden in een zwart tenue met groene accenten zullen gaan spelen. De gekozen nieuwe shirts zullen aan het begin van het nieuwe seizoen beschikbaar zijn voor de liefhebbers.”
Klankbordgroep
“Met de mededeling dat volgende week dinsdagavond (14 februari – red.) de Klankbordgroep weer bijeen komt en supporters via de diverse tribunevertegenwoordigers agendapunten kunnen laten aandragen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard